Forum Lagata.pl: Wyjazd integracyjny. - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Facebook
Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Wyjazd integracyjny.

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Ikona Forum
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 9410
  • Rejestracja nie, 24 wrz 06

Napisano 19 lipiec 2008 - 18:42

Czy wyjazdy i imprezy integracyjne mają taka wartość jak w zalożeniach ? Czy pracownicy powinni jeździć na takie spotkania i pić tam w towarzystwie kolegow i szefa ? Zastanawiajace jest to, ze nawet pracownicy bedący w związkach, muszą pojawić się bez swoich partnerów. A wiec kogo integrują takie spotkania i czemu sluzą?

#2 Użytkownik jest zalogowany   Tolduś 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4266
  • Rejestracja wto, 26 wrz 06
  • Hobby:dziwne, niezwykle, niewyjasnione

Napisano 19 lipiec 2008 - 18:45

takie imprezy sa super mozna poznac sie blizej i nie tylko w warunkach pracy ja naprzyklad bardzo mocno jestem zintegrowany z kumplami i kolezankami z pracy dowodem moze byc to ze w pare osob ( takze z osobami towazszacymi jedziemy na weekend nad morze ) ale co do imprez w pracy to jak dlamnie nie powinny w tym uczestniczyc osoby z ktorymi jestesmy w zwiazkach
Legia Warszawa Śpiewnik kibica Lech Poznań

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   nAGER 

• Szeryf
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 2335
  • Rejestracja pią, 31 sie 07

Napisano 19 lipiec 2008 - 18:48

Wybacz, ze odpowiadam tak krotko wink.gif

CYTAT(magia @ Minutę temu)
Czy wyjazdy i imprezy integracyjne mają taka wartość jak w zalożeniach ?

Nigdy...
Czy pracownicy powinni jeździć na takie spotkania i pić tam w towarzystwie kolegow i szefa ?

Najwazniejsze - w pracy sie nie pije, a takie spotkania sa organizowane, by porozmawiac o firmie, wzlotach i upadkach. Picie piwa czy wodki z kolega z roboty - oczywiscie, ale tylko i wylacznie po zakonczeniu pracy.
A wiec kogo integrują takie spotkania i czemu sluzą?

W rzeczywistosci na takich spotkaniach nie sa poruszane wazne tematy, tylko klepie sie o pogodzie, czy wyniku meczu.
Wiele razy prasa ukazywala pracownikow z Dyrekcja, popijajacych wodeczke, z usmiechem na twarzy.
Najgorsze jest to, ze wszystko idzie z naszych kieszeni wink.gif
Love is the fruit of friendship <3

"Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym" - Jan Paweł II

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   jack66 

• Ikona Forum
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 9757
  • Rejestracja śro, 26 lip 06
  • Hobby:muzyka sport

Napisano 19 lipiec 2008 - 19:00

hmmm z tym bywa roznie ale ja jestem za mozna wyjechac na taka impreze popic sobie z kolegami kolezankami i szefem
pogadac na luzie ale tez mysle ze na takie imprezy dobrze by było wziasc partnerke partnera z kim własnie sie jest w zwiazku
bo wiem po sobie ze taki wyjazd bez partnerki partnera moze zle wpłynac na zwiazek i miec opłakane skutki
wiec wniosek albo jechac z partnerka partnerem albo wcale smile.gif
W ŻYŁACH SZLACHETNA KREW W SERCU POZNAŃSKI LECH

Mistrz Polski 2009/2010 !!!

Zobacz co aktualnie słucham :)

#5 Użytkownik jest zalogowany   Tolduś 

• Zasłużony
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4266
  • Rejestracja wto, 26 wrz 06
  • Hobby:dziwne, niezwykle, niewyjasnione

Napisano 19 lipiec 2008 - 19:05

CYTAT
a takie spotkania sa organizowane, by porozmawiac o firmie, wzlotach i upadkach.

co ty muwisz jak na takim wyjeździe chodz wspomnisz slowo PRACA ! to odrazu cie pozostali zlinczują na takich imprezach najwazniejsza jest zabawa

Użytkownik Tolduś edytował ten post 19 lipiec 2008 - 19:05

Legia Warszawa Śpiewnik kibica Lech Poznań

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Ikona Forum
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 9410

Napisano 19 lipiec 2008 - 19:49

CYTAT(jack66 @ 35 minut temu)
wniosek albo jechac z partnerka partnerem albo wcale

Kiedy w firmie nie ma zwyczaju zabierania partnerów i kiedy pracuje sie raczej w męskim towarzystwie to taka integracja moze być problemem. I nie mysle tu o molestowaniu czy podobnych rzeczach. Ale sam fakt uczestniczenia w typowo męskiej imprezie, z duza ilością alkoholu, nie nalezy do milych.

Użytkownik magia edytował ten post 19 lipiec 2008 - 19:50

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Franz 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4698
  • Rejestracja nie, 26 lis 06

Napisano 19 lipiec 2008 - 22:29

CYTAT(magia @ Dzisiaj, 19:42)
Czy wyjazdy i imprezy integracyjne mają taka wartość jak w zalożeniach ?

Wyjazd integracyjny to wyjazd integracyjny, organizuje się je po to, aby się lepiej poznać i to dobra z pewnością rzecz jest. Jak ktoś potrzebuje do tego alkoholu, to niby czemu nie.
Takie wyjazdy raczej się organizuje aby się zabawić i odpocząć od pracy, a nie dalej o niej dyskutować wink.gif .

No i nie zawsze jest tak, że jedzie się samemu, czasami dostaje się zaproszenie z osobą towarzyszącą tongue.gif .

CYTAT(magia @ Dzisiaj, 20:49)
sam fakt uczestniczenia w typowo męskiej imprezie, z duza ilością alkoholu, nie nalezy do milych.

Dla Ciebie nie należy. Warto dodać.

Ja np. znam dziewczyną która w kółko obraca się wokół chłopaków. Jest normalna, sympatyczna i ładna. Niczym się nie wyróżnia. A że hobby ma raczej męskie, to sobie jakoś musi dawać radę.

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Ikona Forum
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 9410

Napisano 20 lipiec 2008 - 10:30

CYTAT(Franz @ Wczoraj, 23:29)
nie zawsze jest tak, że jedzie się samemu, czasami dostaje się zaproszenie z osobą towarzyszącą

Gdyby tak bylo, to logiczne jest to, że ten temat nie mialby sensu. Caly problem jest w tym, ze zdecydowanie lepiej czulabym się, gdyby byly jeszcze jakies dziewczyny na takiej imprezie.
CYTAT(Franz @ Wczoraj, 23:29)
Ja np. znam dziewczyną która w kółko obraca się wokół chłopaków. Jest normalna, sympatyczna i ładna. Niczym się nie wyróżnia.

Zaprzeczasz sam sobie bo jeśli jest normalna, sympatyczna i ladna to już ją to wyróznia. tongue.gif

Użytkownik magia edytował ten post 21 lipiec 2008 - 08:24

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Franz 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4698

Napisano 20 lipiec 2008 - 12:07

CYTAT(magia @ Dzisiaj, 11:30)
Gdyby tak bylo to, logiczne jest to, że ten temat nie mialby sensu.

No to u Ciebie może być inaczej, ja słyszałem o innym przypadku.

CYTAT(magia @ Dzisiaj, 11:30)
Zaprzeczasz sam sobie bo jeśli jest normalna, sympatyczna i ladna to już ją to wyróznia.

Nie zaprzeczam, chodzi o to, że jest dziewczyną jakich wiele, a jednak jej towarzystwo głównie męskie nie przeszkadza.

Użytkownik Franz edytował ten post 20 lipiec 2008 - 12:08

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Franca 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 234
  • Rejestracja czw, 08 lis 07
  • Hobby:muzyka, książki, świat i wszystko co zdoła zainteresować moją głowę :)

Napisano 20 lipiec 2008 - 13:23

Uważam, że takie wyjazdy są fajną sprawą jeśli ich celem nie jest tylko - wypicie morza wódki czy innych wyskokowych trunków. Niestety nie jeden raz słyszałam, jak kończą się takie imprezy. A pracują swego czasu w branży gastronomicznej też nie jedno takie spotkanie widziałam.
Założenia są świetnie - gorzej z realizacją. Ale to już zależy od szefów firmy. Co do zabierania partnerów - powinna być taka możliwość.

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• filtr antyspamowy
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 6096
  • Rejestracja śro, 13 cze 07
  • Hobby:censored

Napisano 20 lipiec 2008 - 16:39

Założenia są idiotyczne D.gif

Dlaczego..?
Przyjęcie tezy, że ktoś, kto nie ma ochoty na integrację (w końcu nikt nie broni spotykać się pracownikom po godzinach), nabierze jej pod wpływem przymusu, to absurd, bezsens i hipokryzja na dodatek.. nie trzeba ukrywać, że przymus nawet jeżeli nie oficjalny, jest elementem stałym takich imprez..

Nie rozumiem postawy paru osób w temacie.. np. Franz - co miałeś na celu pisząc:

??

Czy sam fakt, że komuś odpowiada np. hodowla psów, oznacza, że należy zmusić wszystkich do hodowania psów..?
Bo założenie jest analogiczne..

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Lukas_79 

• Ikona Forum
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Root Admin
  • Postów 7384
  • Rejestracja nie, 07 maj 06

Napisano 20 lipiec 2008 - 16:51

jak wyjazd jest dobrze zorganizowany to fajna zabawa, oczywiscie z tych szkolen idt.. zazwyczaj nic nie wychodzi

jesli firma jest wieksza i ma porozsiewane po polsce oddzialy to mozna zobaczyc ludzi z ktorymi codziennie nawija sie przez telefon a nawet czlowiek nie wie, jak wygladaja

wypady na piwo, czy kregle w wezszym gronie tez sa potrzebne

oczywiscie wszystko zalezy od towarzystwa i organizacji

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Franz 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4698

Napisano 20 lipiec 2008 - 17:14

CYTAT(Prince @ 31 minut temu)
Nie rozumiem postawy paru osób w temacie.. np. Franz - co miałeś na celu pisząc:

??

Czy sam fakt, że komuś odpowiada np. hodowla psów, oznacza, że należy zmusić wszystkich do hodowania psów..?
Bo założenie jest analogiczne..

Z postu magii można było wyczytać, że dziewczyny nie lubią imprez gdzie są sami faceci, co najogólniej rzecz ujmując mija się z prawdą.
Co do wyjazdów integracyjnych bez osób towarzyszących to też nie prawda, choć magia ujęła to tak, jakby inna możliwość nie istniała.

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Franca 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 234
  • Rejestracja czw, 08 lis 07
  • Hobby:muzyka, książki, świat i wszystko co zdoła zainteresować moją głowę :)

Napisano 20 lipiec 2008 - 18:51

Założenia są ok - cel integracja osób, oczywiście jak nie chcesz to nie musisz. Pomijam szkolenia, które nic poza frustracją pracowników nie wnoszą.

Ej imprezy z samymi facetami są fajne... do czasu kwas.gif

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• filtr antyspamowy
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 6096
  • Rejestracja śro, 13 cze 07
  • Hobby:censored

Napisano 20 lipiec 2008 - 19:13

CYTAT(Franz)
Z postu magii można było wyczytać, że dziewczyny nie lubią imprez gdzie są sami faceci, co najogólniej rzecz ujmując mija się z prawdą.
Co do wyjazdów integracyjnych bez osób towarzyszących to też nie prawda, choć magia ujęła to tak, jakby inna możliwość nie istniała.

Natomiast moim zdaniem z postu Magii wynika, że zmuszanie dziewczyn do imprezowania z pijanymi facetami nie jest niczym, co należałoby pochwalić.
Inna interpretacja nie ma najmniejszego sensu w temacie, który nie dotyczy preferencji znacznego odsetka dziewczyn, tylko słuszności (pseudo)integracji.

Na marginesie sprawy dodam, że sporo dziewczyn ucieszyłoby się zapewne na myśl o imprezie sam na sam ze stadem pijanych samców, jednak do tego potrzeba (czego wcale nie potępiam) mieć naturę dziwki (częste).

To już nawet takie zwierzę jak ja nie miałoby ochoty na obowiązkowego grilla w towarzystwie 10 pijanych pań (zwłaszcza, gdyby były to przypadkowe panie z pracy, a nie wybrane przeze mnie D.gif).

Wracając do tematu - założenia są złe, gdyż przewidują, że zmuszenie kogoś do wspólnego wyjazdu zmusi go do integracji, tym samym większej wydajności (absurd).
To jak ze szkołą i wycieczkami klasy - części uczniów z pewnością odpowiadają, może jest to większość, jednak w założeniach są złe, bo zakładają przymus (oficjalny), albo nie zakładają, że przymus pozaformalny nastąpi, co jest równoznaczne z błędnością założeń.

Użytkownik Prince edytował ten post 20 lipiec 2008 - 19:32

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Ikona Forum
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 9410

Napisano 20 lipiec 2008 - 19:36

CYTAT(Prince @ 17 minut temu)
Natomiast moim zdaniem z postu Magii wynika, że zmuszanie dziewczyn do imprezowania z pijanymi facetami nie jest niczym, co należałoby pochwalić.
Inna interpretacja nie ma najmniejszego sensu w temacie, który nie dotyczy preferencji znacznego odsetka dziewczyn, tylko słuszności (pseudo)integracji.

Nie da się tego lepiej ująć. Dziekuję. smile.gif
CYTAT(Franz @ Dzisiaj, 18:14)

Franz jak zwykle nadinterpretuje moje wpowiedzi do czego już zdazylam się przyzwyczaić. Imprezy z samymi facetami zdecydowanie różnią się od imprez z samymi pijanymi facetami.

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Franz 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4698

Napisano 20 lipiec 2008 - 19:50

CYTAT(magia @ 7 minut temu)
Franz jak zwykle nadinterpretuje moje wpowiedzi do czego już zdazylam się przyzwyczaić. Imprezy z samymi facetami zdecydowanie różnią się od imprez z samymi pijanymi facetami.

W ostatnim poście akurat brakuje słówka jednego. Gdybyś gdzie-nie gdzie dodała kilka słów nie byłoby nieporozumień.

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Ikona Forum
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 9410

Napisano 20 lipiec 2008 - 20:03

CYTAT(magia @ Wczoraj, 20:49)
Ale sam fakt uczestniczenia w typowo męskiej imprezie, z duza ilością alkoholu, nie nalezy do milych.

CYTAT(Franz @ Dzisiaj, 20:50)
W ostatnim poście akurat brakuje słówka jednego.

Rozumiem, że w każdym poscie powinnam powtarzac opis okolicznosci, żebys sobie odświeżal pamieć. Wyrazniej nie dalo się tego ująć i Prince nie mial problemów z interpretacją. winkah4.gif

Użytkownik magia edytował ten post 20 lipiec 2008 - 21:10

Strona 1 z 1