- (4 stron)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
Wojna w Gruzji
Napisano 09 sierpień 2008 - 20:43
Stal jest mym ciałem, ogień mą krwią
Wykułam ponad tysiąc ostrzy
Nie znając śmierci
Nieobecna dla życia
Wydarłszy górę z ziemskiego padołu
Mieczem dzielę wodę na pół
Powstrzymałam cierpienie, by tworzyć broń
Mimo to, ręce te nie będą niczego trzymać
Więc modle się-
Kuźnia niezliczonych ostrzy
Rzeczy, które sobie wyobrażasz są zawsze najsilniejsze
Napisano 11 sierpień 2008 - 14:31
Napisano 11 sierpień 2008 - 14:35
Napisano 11 sierpień 2008 - 15:26
Też się tego obawiam
Swoją drogą, kiedy Ameryka najechała Irak (bez konkretnego powodu), każdy siedział cicho. A teraz, kiedy Rosja atakuje Gruzję (powód w zasadzie mają), wszyscy nagle podnoszą wielkie larum...
Napisano 11 sierpień 2008 - 18:54
coby tylko naszych tam nie pchali - bo juz gdzies slyszalem, ze jak bedzie taka potrzeba to sie ekipe wysle - tylko po co - nie nasz cyrk i nie nasze malpy, a oberwac tam latwiej niz w iraku
Napisano 11 sierpień 2008 - 20:08
Zgadzam się, to była by naprawdę duża głupota. A USA zrobi sobie z naszego wojska popychadło. Boli mnie jak patrzę ze wszyscy (prawie) dają się manipulować Stanom, i uważają je za mocarstwo.
Napisano 11 sierpień 2008 - 20:33
Szkoda mi tylko tych Gruzinów, w koncu to im Rosjanie wleźli do domu pod byle pretekstem.
Kiedys tak do nas wlazł Adolf, a nie tak dawno do Iraku Jurek.
I tak to wszystko sie kręci, zacierają ręce dostarczyciele broni, przemytnicy i wszyscy, którym uda się na nich zarobic.
A my oglądamy wiadomości ...
Napisano 11 sierpień 2008 - 20:43
Napisano 11 sierpień 2008 - 20:53
Oficjalnie nie mogę - ok z tym się zgodzę, ale nieoficjalne działania też wchodzą w grę. To trzeba przyznać ze mają ogromne zaplecze ekonomiczne i moge naprawdę dużo, dlatego nie była bym taka pewna tego czy jednak nie wcisną tam swoich 3 groszy.
Napisano 12 sierpień 2008 - 08:37
Rosja lubi straszyć. Pewnie teraz chciała pokazać, że nie boi się w dzisiejszych czasach rozpocząć konfliktu zbrojnego.
Napisano 12 sierpień 2008 - 09:48
kaczucha polecial do gruzji, stany bija sie w piers, jaki to on odwazny
ruscy zaczynaja sie odgrazac na nas i na inne
wiec w obecnej sytuacji coraz latwiej o nieprzewidywany ruch
Napisano 12 sierpień 2008 - 11:43
Pokazują swoją siłę, USA co chwilę gdzieś coś atakuje, oni też muszą się pokazać. Poza tym Osetia Płd. i Abchazja to jakby nie patrzeć tereny Rosyjskie. Mają pretekst, bronić swoich obywateli mieszkających na terenach byłego ZSRR.
Bo to wszystko kręci w okół hasło "Walczymy o pokój i sprawiedliwość na świecie". Walczą, aż się krew leje.
ruscy zaczynaja sie odgrazac na nas i na inne
Nooo, trzeba zacząć myśleć o emigracji, co by nie trzeba było ginąć za ojczyznę
Napisano 12 sierpień 2008 - 23:38
No i nasz kochany el prezydento doleciał do Gruzji, od razu musiał syfu narobić.
Po co to wystąpienie na którym nie omieszkał wspomnieć o "minionej epoce", że jesteśmy twardzi i się nie poddamy.. Żal patrzeć.
Jakby Rosja chciała to by mogli przykryć nas kapeluszem - naprawdę nie mogę zrozumieć po co on tak podgrzewa atmosferę. Przez jego debilne przemówienia nic nie zyskamy a możemy (a raczej na pewno) stracimy. Rosja ma wszystko, co jest potrzebne do życia zwykłemu człowiekowi do życia - ropę, gaz ziemny... i jak na złość jesteśmy od nich uzależnieni, przynajmniej w kwestii gazu. Można by z nimi negocjować niższe ceny, ale po wyczynach Kaczyńskiego to nie ma o czym mówić. A nasz wielki "odwieczny" przyjaciel zza oceanu nam tego nie da, bo eksport ropy byłby nie ekonomiczny, a gaz to nam amerykanie przysyłają ale w butelkach z Coca-Colą...
I ludzie jeszcze narzekają na Kwaśniewskiego, że zdarzyło mu się kilka razy za dużo "leków" wziąć
Potem ludzie będą narzekać, że gaz drożeje... wina zapewne spadnie na PO, tylko pewnie nasz szanowny Prezydent powie, że to wina "minionej epoki" ;] .
Ten gość to oszołom, w kraju już nikt nie chce słuchać tych jego wypocin, to zaczyna wojować po świecie.
- (4 stron)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »

Logowanie

.jpg)