Forum Lagata.pl: Skazani na Shawshank - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

t.oskar  : (wczoraj, 20:29) Czekam z niecierpliwością :)
maneta  : (30 lipiec 2010 - 09:00 ) Oskar - jutro wznawiamy nasze forumowe gry, proszę ćwiczyć i wytężać umysł :D
t.oskar  : (29 lipiec 2010 - 09:02 ) A ze Świnoujścia pożegluj do Ystad. Tam pozdrów detektywa Wallandera :D
jack66  : (29 lipiec 2010 - 07:35 ) Ja się wybieram do Międzyzdroji ! i skoczę do Dziwnowa no i może do Świnoujścia !
Charlotte  : (29 lipiec 2010 - 03:40 ) Co roku jeździłam do Ostrowa, jednak w tym roku nie rezerwowałam pokoju i zamierzam wybrac się gdzieś nad polskie morze "w ciemno" :)) Myślałam o Kołobrzegu lub Krynicy Morskiej.
jack66  : (29 lipiec 2010 - 02:12 ) A gdzie jedziesz ???
Charlotte  : (29 lipiec 2010 - 12:39 ) ja też wyjeżdzam 16 sierpnia ;)
jack66  : (29 lipiec 2010 - 10:40 ) oskar jak tylko wrócę to napewno zamieszczę fotki :) Ale jadę dopiero 16 sierpnia !!
t.oskar  : (29 lipiec 2010 - 10:31 ) Gdy wrócisz, to swoje wspomnienia (a może i fotki) opublikuj w tym temacie: http://www.lagata.pl...831#entry188831
Charlotte  : (29 lipiec 2010 - 10:21 ) Okay...byliście już gdzies na wakacjach ? Jeśli tak to gdzie ? :) ja się dopiero wybieram w połowie sierpnia,mam nadzieję, że pogoda dopisze ;)
t.oskar  : (28 lipiec 2010 - 01:59 ) Możemy się nawet kłócić, ale kłótnia to także rodzaj rozmowy. :mruga
magia  : (27 lipiec 2010 - 08:16 ) brazylijski serial tu tworzycie? ;) no to poroamawiajmy :P
marshall  : (27 lipiec 2010 - 04:00 ) hmmm strzelić sobie włosy na czarno czy na niebiesko? :D
Tolduś  : (26 lipiec 2010 - 06:18 ) Siema !!!
t.oskar  : (26 lipiec 2010 - 05:21 ) Zaproponuj temat :D
Charlotte  : (26 lipiec 2010 - 04:24 ) To porozmawiajmy o czymś ciekawym :)
t.oskar  : (26 lipiec 2010 - 04:17 ) [quote]Forum w Agoni !! Już nie długo nastąpi śmierć !! Amen[/qoute] A może? http://www.youtube.c...h?v=TniEe4ay_0Y
marshall  : (24 lipiec 2010 - 10:56 ) ej... ja ogladałem :P
Prince  : (24 lipiec 2010 - 10:35 ) Ja nawet założylem dziś temat, ale jak narazie ma zero wyświetleń :D
Charlotte  : (24 lipiec 2010 - 01:49 ) Dziś akurat jest deszczowo więc trzeba znalezc sobie jakąs rozrywkę w domu ;) ja np. ogladam Paranormal Activity :P
Rozszerz pole shoutboxa

Facebook
Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Skazani na Shawshank

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   proged 

• Good Rank
  • Ikona
  • Grupa Zalogowani
  • Postów 506
  • Rejestracja wto, 16 maj 06

Napisano 28 maj 2006 - 22:19

Skazani na Shawshank
The Shawshank Redemption

w reż. Franka Darabonta z Timem Robbinsem i Morganem Freemanem w rolach głównych.
Adaptacja powiesci Stephena Kinga. Nominowany w 1995 roku do Oscara w 7 kategoriach!

Andy Dufresnejest mlodym obiecujacym bankierem. Jego zycie zmienia sie drastycznie, kiiedy zostaje nieslusznie oskrzony o zamordowanie swojej zony i jej kochanka. Skazany na dozywocie dostaje sie do wiezienia Shawshank, ,gdzie rzady sprawuja sadystyczni straznicy oraz dyrektor hipokryta i oszust.
Andy, zeby przezyc lata, jakie przyjdzie mu spedzic w celi, bedzie musial wykazac sie sprytem i wola przetrwania. Przygotowuje rowniez misterny plan zemsty - tak zaskakujacy, ze myli nawet najblizszych wspolwiezniow.

Zapraszam z calego serca na ten niesamowity wrecz film. Ogladalem go z zaopartym tchem i mam nadzieje ze i wam sie to udzieli smile.gif

tagowanie <moderator>

Zmienilem forum i sadze nigdy juz niewroce :D Zegnam. I pozdrawiam tych obludnikow, co uwazaja ze moga sie tutaj wolno wypowiedziec.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Lukas_79 

• GODLIKE
  • Ikona
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Root Admin
  • Postów 7384
  • Rejestracja nie, 07 maj 06

Napisano 28 maj 2006 - 22:23

widze, ze obracamy sie w tej samej tematyce zarowno w ksiazkach, jak i w filmie - skazanych niestety nie czytalem - ale film kladzie na kolana, mozna go smialo wszystkim polecic
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   PIOTRGAN 

• Low Rank
  • Ikona
  • Grupa Zalogowani
  • Postów 35
  • Rejestracja nie, 21 maj 06

Napisano 29 maj 2006 - 05:36

Za książkami to w zasadzie nie przepadam sad.gif

ale ten film jest na mojej liście na zawsze i to na pierwszym miejscu smile.gif 8-)
WITAM :)
0

#4 Guest_luukashek_*

• Grupa Guests

Napisano 29 maj 2006 - 17:04

film robi wrażenie, i długo po obejrzeniu trzyma się w pamięci
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   protenar 

• GODLIKE
  • Ikona
  • Grupa Zalogowani
  • Postów 1841
  • Rejestracja wto, 23 maj 06
  • Interests:konie, muzyka

Napisano 29 maj 2006 - 20:32

Co porawda film obejżałam niedawno, prawde mówiąc kilka minut temu, ale naprawde ładny film... ;-)

Kto wie?? może nawet książke przeczytam?? Co prawda Stephen King zrazieł mnie do siębie książką "Łowca snów", ale mam nadzieję, że nadrobi w moich oczach tą książką..... tongue.gif
"I remember the days you were a hero in my eyes..."
http://img529.images...riderredbt2.png
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   proged 

• Good Rank
  • Ikona
  • Grupa Zalogowani
  • Postów 506

Napisano 29 maj 2006 - 20:36

CYTAT(Lukas_79)
skazanych niestety nie czytalem
... I niema czego zalowaac... ksiazka, rzec mozna kiepska jest w stosunku do tego co oferuje film tongue.gif
CYTAT
film robi wrażenie, i długo po obejrzeniu trzyma się w pamięci
Podpisuje sie pod tym rekoma nogami i czym tam jeszcze mam... :-P
Zmienilem forum i sadze nigdy juz niewroce :D Zegnam. I pozdrawiam tych obludnikow, co uwazaja ze moga sie tutaj wolno wypowiedziec.
0

#7 Guest_empusa_*

• Grupa Guests

Napisano 31 maj 2006 - 02:20

CYTAT(proged)
CYTAT(Lukas_79)
skazanych niestety nie czytalem
... I niema czego zalowaac... ksiazka, rzec mozna kiepska jest w stosunku do tego co oferuje film tongue.gif

No wiec tak.. W załozeniu ksiażka i film prezentuja dwa rozne sposoby przedstawiania trescie. W zwiazku z tym nie powinno się stosować tej skali oceniania w stosunku do filmu i ksiażki.. Osobiście uważam że i jedno i drugie dzieło posiada swoje walory. I napewno niejeden czlowiek znajdzie cechy ktore w jednym wystepuja podczas gdy w drugim ich zabrakło:))
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   dinozaur 

• Good Rank
  • Ikona
  • Grupa VIP
  • Postów 417
  • Rejestracja wto, 30 maj 06

Napisano 31 maj 2006 - 20:37

Były takie pozycje literackie, po ktore sięgałam po obejrzeniu filmu - i nigdy się nie zawiodłam. Film jest ważny dla popularyzacji literatury, ale nigdy nie odda tego, co niesie dzieło literackie. Pamiętam moje rozczarowanie "Milczeniem owiec" - powieść genialna, przemyślana, inteligentna. Film - niezły thriller i nic poza tym. Niektórych wątków filmowych nie zrozumieją ci, którzy nie czytali, po prostu. A film, o ktorym aktualnie piszecie - bardzo dobry. Będę szukac powieści, nie czytałam Kinga.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   proged 

• Good Rank
  • Ikona
  • Grupa Zalogowani
  • Postów 506

Napisano 05 czerwiec 2006 - 00:28

CYTAT
Będę szukac powieści, nie czytałam Kinga.
To jesli moge cos zaproponowac to nie zaczynaj od tego. Przeczytaj Dolores Claiborne... doskonala ksizka, idealnie opisujaca psyhike kobiety zdesperowanej. Przeczytalem ja jednym tchem i polecam kazdemu. To nie jest triller ani horror. To jest dramat, a e pare razy sie usmiechnalem podcas tej lektury... to juz inna sprawa. Tak jak we wszystkich ksiazkach Kinga jakie ja czytalem, oczywiscie przewija sie motyw patologi w rodzinie, ale ukazanie tego w pewnym okresie tworczosci Kinga, bylo nieodzowym elementem jego opowiesci. Przyklady: Lowca Snow, Lsnienie. Chyba 2 najbardziej reprezentatywne z tych co znam.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Burzus 

• Good Rank
  • Ikona
  • Grupa Zalogowani
  • Postów 328
  • Rejestracja wto, 30 maj 06
  • Interests:Wszystko co dla mnie interesujace :P

Napisano 05 czerwiec 2006 - 20:34

'Skazani na Shawshank' to chyba jedyny film, ktory jest lepszy od ksiazki. Nawet nie liczylem ile razy go ogladalem. Jeden z najlepszych jakie widzialem w zyciu.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   jack66 

• GODLIKE
  • Ikona
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 9694
  • Rejestracja śro, 26 lip 06
  • Interests:muzyka sport
  • Numer GG: 3217589

Napisano 22 wrzesień 2006 - 12:49

tez ten film ogladałem juz dawno temu bardzo mi sie podobał
choc bede musiał znow go obejrzec i sobie przypomniec smile.gif
W ŻYŁACH SZLACHETNA KREW W SERCU POZNAŃSKI LECH

Mistrz Polski 2009/2010 !!!

Zobacz co aktualnie słucham :)
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   saphira 

• Newbie
  • Ikona
  • Grupa Zalogowani
  • Postów 14
  • Rejestracja śro, 12 lip 06

Napisano 14 październik 2006 - 17:02

CYTAT(Burzus)
'Skazani na Shawshank' to chyba jedyny film, ktory jest lepszy od ksiazki. Nawet nie liczylem ile razy go ogladalem. Jeden z najlepszych jakie widzialem w zyciu.

zgadzam się smile.gif rzeczywiście świetny film polecam, naprawdę warto zobaczyć
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Cloud 

• GODLIKE
  • Ikona
  • Grupa VIP
  • Postów 1909
  • Rejestracja pon, 19 cze 06
  • Interests:muzyka, taniec, śpiew, fizyka i masa innych ;)

Napisano 14 październik 2006 - 17:20

nie czytałam książki i chyba nie będę czytać... film widziałam wiele razy, świetny smile.gif polecam smile.gif
...pozwól myślom nieść się, nieść...oddalić się od bzdur...radość w swoje życie wpleść... :D
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Tolduś 

• GODLIKE
  • Ikona
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4241
  • Rejestracja wto, 26 wrz 06
  • Interests:dziwne, niezwykle, niewyjasnione
  • Numer GG: 3197889

Napisano 14 październik 2006 - 19:54

jeden z lepszych filmow jakch widzialem naprawde godny polecenia

kilka razy juz w TV lecial
Śpiewnik kibica
zarejestruj sie naprawe warto >>>> KLICK <<<<
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Lukas_79 

• GODLIKE
  • Ikona
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Root Admin
  • Postów 7384
  • Rejestracja nie, 07 maj 06

Napisano 28 styczeń 2007 - 20:54

wreszcie nabylem na DVD - wiem, ze kiedys byla gazetowka ale jakos mnie to ominelo - teraz jest w mediaku za 20 zl - uwazam, ze warty tych pieniedzy
0

Strona 1 z 1