Forum Lagata.pl: Prawa rodziców - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Prawa rodziców

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   jacekmi5 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 40
  • Rejestracja Mon, 09 Aug 10

Napisano 22 August 2010 - 13:57

Ostatnio czytałem, że jakaś stewardessa zabrała dziecko matce dlatego, że dała ona mu klapsa. Od kiedy to stewardessa ma prawo decydować o tym kto może zajmowac się dzieckiem, poza tym czy nie był to przypadek uprowadzenia, bez zgody rodziców ich dziecka? Czy jakby się stało cos dziecku to kto byłby odpowiedzialny, matka czy stewardessa która nie ma żadnej władzy ustawowej nad dzieckiem? Czy ostatnio prawa rodziców na świecie nie sa ograniczane pod hasłem dobra dziecka? Poza tym czy danie klapsa dziecku, które wkłada rękę do ognia, jest znęcaniem sie, czy raczej sposobem nauczenia dziecka, które mowy jeszcze nie za bardzo rozumie, że coś jest złego i zagraża jego życiu?

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   HaveFun 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 110
  • Rejestracja Tue, 03 Aug 10

Napisano 31 August 2010 - 18:45

To co zrobiła stewardessa jest oczywiście niedopuszczalne, ale broni ja jednak duże poczucie empatii i wrażliwości.
A klapsy to nie najlepsza metoda wychowawcza, nawet jako sposób ochrony dziecka przed zagrożeniami. Zwłaszcza tak małego, ze nie rozumie jeszcze naszych słów.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Tużyl 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 73
  • Rejestracja Fri, 06 Aug 10

Napisano 31 August 2010 - 19:03

System jest nieszczelny. Z zasady w wiekszosci krajow swiata system opiera sie na tym by nie dochodzilo do przemocy w rodzinach, a w szczegolnosci, zeby nie cierpieli najmlodsi. Jednak tak to juz jest, ze patologia zostaje patologia, a obrywa zwykly obywatel. W tym konkretnym przypadku, jezeli ow stewardesa zabrala by moje dziecko, odebral swojego dzieciaka (jezeli trzeba by bylo uzylbym sily), a owa kobiete pozwal do sadu.
Bezustanny pościg za kasą dobrobytem
Dobrą cipą i korytem przegra typ owiany mitem
Nie wierzymy w ideał nie przynosi nam to chwały
Człowiek jest niedoskonały tak naprawdę jest mały
Zwariowany otępiony jak mózg przez narkotyki
W życiu ciągły brak logiki znaleźć na przeżycie triki

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   HaveFun 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 110
  • Rejestracja Tue, 03 Aug 10

Napisano 02 September 2010 - 10:57

Tak zrobiłby każdy rodzić, jednak nie wiemy czy to był rodzic z tych zwykłych, czy zaawansowanych bijacych.

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 15605
  • Rejestracja Sun, 24 Sep 06

Napisano 02 September 2010 - 20:08

Wyświetl postUżytkownik jacekmi5 dnia 22 August 2010 - 13:57 napisał

Ostatnio czytałem, że jakaś stewardessa zabrała dziecko matce dlatego, że dała ona mu klapsa. Od kiedy to stewardessa ma prawo decydować o tym kto może zajmowac się dzieckiem

Znam trochę inna wersję tego zdarzenia.

Cytat

Jak informuje serwis "NY Daily News", rodzice 13-miesięcznej dziewczynki, lecący samolotem linii lotniczych Southwest Airlines z Dallas do Albuquerque, nie mogli przez długi czas uspokoić dziecka i sami przy tym, kłócąc się, krzyczeli. W którymś momencie poirytowana matka uderzyła córkę
w twarz otwartą dłonią. Stewardesa interweniowała: odebrała kobiecie dziecko i powiadomiła policję.

Za bicie 13 miesięcznego dziecka i to po twarzy wyrzuciłabym tę małpę z samolotu i to bez spadochronu. Tu nie ma o czym dyskutować, matki psychopatki to dosyc częste zjawisko, tacy ludzie nie powinni mieć dzieci.
Małe dzieci róznie reagują na lot samolotem, jedne spią a inne są rozdrażnione, ale nie jest to powód do bicia. Do obowiązków stewardessy należy dbanie o dobre samopoczucie wszystkich pasażerów, a kłótnie tych ludzi nie sprzyjały temu.

Użytkownik magia edytował ten post 02 September 2010 - 20:09

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Agatha 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 69
  • Rejestracja Thu, 02 Sep 10

Napisano 04 September 2010 - 19:25

Moje dziecko tez często płakało - kiedy było malutkie, te sytuacje zawsze są stresujące, ale nigdy go nie uderzyłam, nie wyobrażam sobie, ze kiedykolwiek mogłabym to zrobić.

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   ramonescojones 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 25
  • Rejestracja Mon, 13 Sep 10

Napisano 15 September 2010 - 14:59

Jeżeli ktoś bije płaczącego niemowlaka, to rzeczywiście raczej powinno mu się to dziecko zabrać.
Ja Tarzan Ty Dżejn

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   ANIOŁ 

• Lokalny Alfons
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 3315
  • Rejestracja Thu, 20 Nov 08

Napisano 15 September 2010 - 15:07

Wyświetl postUżytkownik ramonescojones dnia 15 September 2010 - 14:59 napisał

Jeżeli ktoś bije płaczącego niemowlaka, to rzeczywiście raczej powinno mu się to dziecko zabrać.

Ja bym poszedł nawet krok na przód i sterylizował takie idiotki i takich tatusiów aby na przyszłosc nie miały okazji na takie zachowania

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Agatha 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 69
  • Rejestracja Thu, 02 Sep 10

Napisano 17 September 2010 - 07:29

To rzeczywiście daleki i mocny krok obawiam sie, ze gdyby wprowadzić takie obostrzenie, przyrost naturalny mielibyśmy sporo poniżej zera.

Opcje tematu:

Strona 1 z 1