Forum Lagata.pl: Podziekowanie rodzicom - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Podziekowanie rodzicom

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 15582
  • Rejestracja Sun, 24 Sep 06

Napisano 30 March 2008 - 18:48

Podziękowania dla rodziców- czyli trudna sztuka wyrażania prostych uczuć.

Rodzice... to osoby wyjątkowe, oni dali nam życie, dbali, wspierali, byli z nami od początku, w końcu pomogli zorganizować wspaniałe wesele.
Bardzo milym zwyczajem weselnym jest podziekowanie rodzicom. Odpowiednich momentów jest kilka, najczęściej podziękowania organizowane są na sali, zazwyczaj gdzieś między tortem, a oczepinami, rzadziej po oczepinach. Młodzi lub zespół muzyczny w ich imieniu, zapraszają rodziców do tańca, dedykują im piosenkę, Młodzi wręczają Rodzicom prezenty, kwiaty. Forma takich podziękowań może być różnorodna...Zazwyczaj dziekuje pan mlody w imieniu swoim i żony. Oczywiście najlepiej powiedzieć coś osobistego od serca, ale przecież nie każdy jest mówcą. Zawsze więc, posłużyć się można gotowym tekstem, cytatem lub wierszem.Ponizej przyklady tekstów znalezione w necie.

Pragniemy przekazać pełne miłości podziękowania naszym Rodzicom... Dziękujemy za trud wychowania, za miłość i uśmiech, za pogodne dni pełne radości i szczęścia,za to, że mogliśmy liczyć na Waszą pomoc i wsparcie w każdej chwili naszego życia.. Pragniemy Wam również podziękować za pomoc w przygotowaniach do naszego ślubu oraz zabawy weselnej.To dzięki Wam dzisiejszego wieczoru mogliśmy się tutaj wszyscy spotkać.

To jedne z najpiękniejszych chwil w naszym życiu, spędzamy je z najważniejszymi osobami, Wami Drodzy Rodzice!
Zawsze byliście przy nas, zawsze kochaliście, dzięki Wam wiemy co to jest miłość. Dzięki Waszej miłości potrafimy kochać.
Dzisiaj dziękujemy Wam za to, że jesteście, za to, że zawsze nas wspieraliście, w każdej chwili, dobrej i złej, zawsze byliście obok, czasem chwaliliście, czasem karciliście za błędy, ale zawsze było to wynikiem Waszej wielkiej miłości. Dzięki Wam to wszystko jest możliwe.
Dziękujemy za Waszą dobroć i wiarę w nasze możliwości.

Zebraliśmy się tutaj wszyscy, żeby świętować nasze zaślubiny. Dziękujemy wszystkim za przybycie, za życzenia i wspólną zabawę.
W tym momencie chcieliśmy złożyć szczególnie podziękowania naszym rodzicom. Z głębi serca dziękujemy Wam - kochani rodzice, za wszystkie dni, które
wspólnie przeżyliśmy. Jesteśmy wdzięczni za każdą pogodną chwilę, za uśmiech, miłość, dobrą radę...W ciągu tych wszystkich lat, wychowując nas - z dnia na dzień, staliście się naszymi najlepszymi przyjaciółmi, na których zawsze można polegać, którzy zawsze służą pomocą i wsparciem.
Pragniemy wam również podziękować za pomoc w przygotowaniach do naszego ślubu oraz zabawy weselnej.
To dzięki wam dzisiejszego dnia mogliśmy się tutaj wszyscy spotkać.

Kochani Rodzice

U progu wspólnego życia we dwoje,chcielibyśmy w szczególny sposób zwrócić się właśnie do Was. Przepełnia nas bowiem uczucie ogromnej radości i wdzięczności. Byliście z nami od samego początku. Wzrastaliśmy na Waszych oczach. Przy Was stawialiśmy pierwsze kroki, oraz wypowiadaliśmy pierwsze słowa. Pokonując często wiele trudności, opiekowaliście się nami, wychowywaliście, by w końcu wprowadzić nas w dorosłe życie.
Dziś zakładamy rodzinę i już niedługo sami będziemy rodzicami. Wtedy pewnie jeszcze bardziej uświadomimy sobie jak wiele dobra dla nas uczyniliście.
Nie raz jeszcze zapewne skorzystamy z Waszej rady i doświadczenia życiowego. Mamy też nadzieję,że sprawimy Wam jeszcze dużo radości i będziemy dla Was pociechą. Nadszedł dla nas bardzo ważny i szczególny dzień oraz doskonała okazją by powiedzieć- dziękujemy Wam.

Oprócz podziękowania dla Rodziców, warto wspomnieć o innych członkach rodziny, którzy odegrali ważna rolę w naszym życiu, dziadkach, rodzicach chrzestnych czy rodzeństwie. Miłym gestem będzie też podziękowanie gościom za przybycie, prezenty i wspólną zabawę.

Po takiej przemowie najcześciej wręczane są kwiety.... Koniecznie powinny to być bukiety, specjalnie przygotowane dla rodzicow, a nie przypadkowo zlapane wiązanki , ktore wczesniej mlodzi dostali od gości..
Jeśli nie chcemy dawać kwiatów, można pomyśleć o: koszu z słodkościami czy dobrym alkoholem, grawerowanych kieliszkach lub porcelanie z dedykacją,
albumie ze zdjęciami z dzieciństwa i miejscem na zdjęcia ślubne, drzewie genealogicznych, portretach pamiątkowych,samodzielnym wykonaniu piosenki z dedykacją, biletach do teatru czy na weekend w spa...

Czesto do kwiatów dolączane są różne pamiatki w postaci ksiąg, ozdobione sztucznymi kwiatami, ale wedlug mnie jest to kiczowate.. ...Uważam, że gustowne będa piękne kwiaty.

Jeżeli rodzice sa rozwiedzeni warto pomysleć o czterech osobnych prezentach. Unikniemy w ten sposób dosyć niezręcznej sytuacji.
W dalszej części zazwyczaj jest taniec w kólku do piosenki "Cudownych rodziców mam "- Urszuli Sipinskiej.... Piosenka jest ladna ale juz troche sztuczna i oklepana ...może zamiast niej uwzglednic ulubione piosenki rodziców.... smile.gif

http://krzysiek1111.wrzuta.pl/audio/eEJSHh...ownych_rodzicow

http://haneczka84.wrzuta.pl/audio/qxbxpUM9...ekniejszych_lat

Użytkownik magia edytował ten post 14 May 2008 - 18:20

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 15582

Napisano 14 May 2008 - 18:25

Osobno umieścilam tę piosenkę. Chcialam ją wyeksponować i warto jej posluchać ... bo nadaje się na taką uroczystość.
http://www.wrzuta.pl/audio/cRKyXXe4NF/dzieki_wam

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Margola 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1499
  • Rejestracja Sat, 28 Jul 07

Napisano 14 May 2008 - 18:46

CYTAT(magia @ 30.03.2008, 19:48)
w kólku do piosenki "Cudownych rodziców mam "- Urszuli Sipinskiej....
Często goście tworzą kółko. Zięć tanćzy z teściową, synowa z teściem, ojciec panny młodej z matką pana młodego, a później zmiana. Kombonacja 2 z 6. Dobrze mi się zdaje? Czy raczej wariacja bez powtórzeń. Zapomniało się...

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 15582

Napisano 14 May 2008 - 18:59

CYTAT(Margola @ 9 minut temu)
Zięć tanćzy z teściową, synowa z teściem, ojciec panny młodej z matką pana młodego, a później zmiana. Kombonacja 2 z 6. Dobrze mi się zdaje? Czy raczej wariacja bez powtórzeń. Zapomniało się

Wszystko stosownie do sytuacji... Jesli teściowa narazi się zięciowi juz przed weselem, to moze ją pominąć na rzecz pięknych druhen. tongue.gif

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   netha 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 4441
  • Rejestracja Wed, 11 Oct 06

Napisano 15 May 2008 - 12:11

Kiedy mój brat miał ślub, rodzice panny młodej jak również moja mama poprosili aby nie było podziękowań. Stwierdzili, że jest to typowe wyciskanie łez i wolą przyjąć owe podziękowania poza widokiem publiczności. Podziękowań więc nie było. Ja również, jestem przeciwna tej tradycji i zawsze na weselach w tym momencie wychodzę.

ps. magia, może powinnaś założyć własny biznes jako koordynator weselny. Myślałaś o tym ?

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 15582

Napisano 16 May 2008 - 18:16

CYTAT(netha @ Wczoraj, 13:11)
magia, może powinnaś założyć własny biznes jako koordynator weselny. Myślałaś o tym ?

Teraz realizuje życiowe plany, ale za rok będę miala wiecej czasu na spelnianie swoich marzeń. wink.gif

Użytkownik magia edytował ten post 16 May 2008 - 18:18

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   szczęśliwa 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 242
  • Rejestracja Sun, 30 Mar 08

Napisano 16 May 2008 - 20:51

CYTAT(magia @ Dzisiaj, 19:16)
Teraz realizuje życiowe plany, ale za rok będę miala wiecej czasu na spelnianie swoich marzeń. wink.gif

życzę Ci magia aby spełniły sie twoje marzenia...wierzę,że tak właśnie będzie!
nie wypowiadam się w temacie bo co prawda kiedyś byłam mężatką ale nie miałam niestety komu dziękować(nie wszyscy mają to szczęście mieć wsparcie rodziców w dorosłym życiu-choćby ze względu na ich brak)
" Idź za swoim szczęściem,a Wszechświat otworzy przed Tobą drzwi i tam,gdzie dotąd były tylko ściany" Joseph Campbell

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Arachne 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1530
  • Rejestracja Fri, 05 Oct 07

Napisano 17 May 2008 - 12:24

CYTAT(netha @ 15.05.2008, 13:11)
Kiedy mój brat miał ślub, rodzice panny młodej jak również moja mama poprosili aby nie było podziękowań. Stwierdzili, że jest to typowe wyciskanie łez i wolą przyjąć owe podziękowania poza widokiem publiczności

Moim zdaniem to jest o wiele lepsze rozwiązanie. Po co komu publiczne wyciskanie łez? Podziękować lepiej w spokoju, z dala od niepotrzebnych spojrzeń. Tego się nie robi na pokaz, żeby każdy mógł widzieć.
"Nie sądź po ustach do uśmiechu skorych,
ze się ból w czyjejś nie zagnieździł duszy;
nie wiesz, jak często nieraz walczyć trzeba
nim się jęk śmiechem zdławi i zagłuszy."

K. Przerwa-Tetmajer

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 15582

Napisano 03 July 2008 - 20:22

CYTAT(szczęśliwa @ 16.05.2008, 21:51)
życzę Ci magia aby spełniły sie twoje marzenia...wierzę,że tak właśnie będzie!

Dziękuję szczęśliwa smile.gif
CYTAT(szczęśliwa @ 16.05.2008, 21:51)
nie wypowiadam się w temacie bo co prawda kiedyś byłam mężatką ale nie miałam niestety komu dziękować(nie wszyscy mają to szczęście mieć wsparcie rodziców w dorosłym życiu-choćby ze względu na ich brak

To jest bardzo trudny moment, kiedy w tak pięknej chwili naszego życia, brakuje najbliższej osoby. Widzialam kiedyś piękny gest, jak mloda para w dniu ślubu skladala kwiaty na grobie kogoś bliskiego. Wlaśnie w taki wyjątkowy sposób mlodzi chcieli okazać wdzięczność...
CYTAT(Arachne @ 17.05.2008, 13:24)
Po co komu publiczne wyciskanie łez? Podziękować lepiej w spokoju, z dala od niepotrzebnych spojrzeń. Tego się nie robi na pokaz, żeby każdy mógł widzieć.

Publiczne wyciskanie lez byloby wtedy gdyby do tych podziekowan doszlo na glównej ulicy miasta. Na weselu ,mlodzi znajdują sie wśród przyjaciól, rodziny i najbliższych ludzi, których sami zaprosili na tę uroczystośc. Tylko coś zlego powinno ukrywać się przed swiatem, a podziekowanie rodzicom to piękny gest. Mozna darować sobie tance w kólku, lzawe piosenki, ale podziekować wypada. Dla wiekszości rodziców takie podziekowanie za wychowanie to jeden z najpiekniejszych momentów w życiu. To takie symboliczne zakonczenie wychowywania i przekazanie opieki nad wlasnym dzieckiem, innej osobie. I wlaśnie tak powinno interpretować się ten gest, a nie jak tanią sensację.

Użytkownik magia edytował ten post 03 July 2008 - 20:29

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   szczęśliwa 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 242
  • Rejestracja Sun, 30 Mar 08

Napisano 03 July 2008 - 20:47

CYTAT(magia @ 18 minut temu)
Dla wiekszości rodziców takie podziekowanie za wychowanie to jeden z najpiekniejszych momentów w życiu. To takie symboliczne zakonczenie wychowywania i przekazanie opieki nad wlasnym dzieckiem, innej osobie. I wlaśnie tak powinno interpretować się ten gest, a nie jak tanią sensację.

Wierzę,że kiedyś będę mogła uczestniczyć w takiej uroczystości i jako rodzic będę mogła usłyszeć podziękowania od mojej córki a kiedyś też od syna...Tak masz rację magia na weselu jest przecież tylko rodzina i Ci,którzy dobrze życzą młodej parze więc wszystkie serdeczne gesty są dobrze przyjmowane i nie mu tu mowy o "publiczności"
" Idź za swoim szczęściem,a Wszechświat otworzy przed Tobą drzwi i tam,gdzie dotąd były tylko ściany" Joseph Campbell

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Katarina 

• Ikona Forum
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 5553
  • Rejestracja Sat, 30 Sep 06

Napisano 03 July 2008 - 21:57

2 tygodnie temu byłam na weselu przyjaciółki. Niestety oboje nie mają już ojców, ale ponieważ na podziękowaniach bardzo im zależało, zrobili kolaż różnych utworów z mamą w głównej roli, m.in. Fasolki - a ja wole moją mamę, spice girls - mama, 2pac - dear mama etc. Wyszło pięknie.

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   lovely-daisy 

• Ikona Forum
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 5757
  • Rejestracja Sun, 09 Jul 06

Napisano 31 May 2010 - 13:32

Powoli zaczynam myśleć o tego typu detalach wesela i doszłam do wniosku, że ja bym chyba nie chciała podziękowań w trakcje wesela. Dla mnie to takie łzawe przedstawienie :/ w sumie znając moja mamę to ona też średnio się na to zapatruje, ale jeszcze musimy to ustalić wszystko :) jeszcze dużo czasu i może mi się odwidzi, ale póki co jestem na nie...
Dołączona grafika

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 15582

Napisano 05 June 2010 - 11:31

Wyświetl postUżytkownik lovely-daisy dnia 31 May 2010 - 13:32 napisał

Powoli zaczynam myśleć o tego typu detalach wesela i doszłam do wniosku, że ja bym chyba nie chciała podziękowań w trakcje wesela.

Dziwię się,że właśnie Ty tak uważasz. Czy na pewno nie masz za co dziekować rodzicom? Nie chodzi tu o cyrk, ale symbol. Wyjaśniałam to nieco wcześniej.

Cytat

Publiczne wyciskanie lez byloby wtedy gdyby do tych podziekowan doszlo na glównej ulicy miasta. Na weselu ,mlodzi znajdują sie wśród przyjaciól, rodziny i najbliższych ludzi, których sami zaprosili na tę uroczystośc. Tylko coś zlego powinno ukrywać się przed swiatem, a podziekowanie rodzicom to piękny gest. Mozna darować sobie tance w kólku, lzawe piosenki, ale podziekować wypada. Dla wiekszości rodziców takie podziekowanie za wychowanie to jeden z najpiekniejszych momentów w życiu. To takie symboliczne zakonczenie wychowywania i przekazanie opieki nad wlasnym dzieckiem, innej osobie. I wlaśnie tak powinno interpretować się ten gest, a nie jak tanią sensację.

Forme podziekowań mozna dopasowac do własnego stylu, na ostatnim weselu w jakim brałam udział, Pan Mlody pięknie podziekował rodzicom w imieniu żony i swoim. Szczere podziekowanie za prowadzenie dobrą droga przez życie. Miła chwila i powiem Ci że nie wyobrażam sobie wesela bez tego elementu.
A że mama mówi Ci że nie chce, a co ma powiedziec jesli widzi Twoje negatywne nastawienie. Na pewno będzie przyjemnie i rodzicom i teściom wiec warto wykonać ten gest dla nich, nie mozna byc egoistką i mysleć wyłacznie o sobie.

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   lovely-daisy 

• Ikona Forum
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 5757

Napisano 06 June 2010 - 15:24

Cytat

Dziwię się,że właśnie Ty tak uważasz. Czy na pewno nie masz za co dziekować rodzicom?

a ja nigdzie nie napisałam, że nie mam im za co dziękować... można podziękować np. po błogosławieństwie w domu, albo już po weselu zaprosić ich na obiad gdzieś i podziękować ładnie za wszystko.

Cytat

A że mama mówi Ci że nie chce, a co ma powiedziec jesli widzi Twoje negatywne nastawienie.

Nie zakładaj z góry jak jest jak nie wiesz. Po prostu mówiła, że ją to by krępowało i dla niej to szopka i nie bardzo chce, ale jak ja będę chciała to trudno..

Cytat

Na pewno będzie przyjemnie i rodzicom i teściom wiec warto wykonać ten gest dla nich, nie mozna byc egoistką i mysleć wyłacznie o sobie.

bardzo niemiło z Twojej strony że takie opinie wystawiasz zakładając z góry że wiesz lepiej jak jest...
Dołączona grafika

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Rudy102 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 9
  • Rejestracja Sun, 06 Jun 10

Napisano 06 June 2010 - 18:34

Z tym dziękowaniem to różnie bywa :) Rodzice moje narzeczonej powiedzieli, że nie dadzą rady wytrzymać jak zaczniemy im dziękować (moja przyszła teściowa nie chce płakać przy wszystkich) i będziemy musieli wymyślić coś innego. Szanujemy wolę i będziemy musieli to jakoś inaczej rozegrać :) z moimi rodzicami jeszcze nie rozmawiałem ale oni twierdzą, że wszystko ma być tak jak my chcemy.

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 15582

Napisano 13 June 2010 - 10:47

Wyświetl postUżytkownik lovely-daisy dnia 06 June 2010 - 15:24 napisał

Nie zakładaj z góry jak jest jak nie wiesz.(...)bardzo niemiło z Twojej strony że takie opinie wystawiasz zakładając z góry że wiesz lepiej jak jest...

Widzę że stres przedślubny juz się aktywował,chyba trochę za szybko, sądząc po dacie...

lovely-daisy napisał:

ja bym chyba nie chciała podziękowań w trakcje wesela. Dla mnie to takie łzawe przedstawienie(...) dla niej to szopka

Swoje złośliwe uwagi umiesciłaś w temacie dotyczącym podziekowań rodzicom, nazywając je "łzawym przedstawieniem" "szopką"
nie uważasz, że takimi sformuowaniami obrażasz wszystkich, dla których podziekowania stanowią ogromną wartość i często są najważniejszym elementem wesela? Oczywiście, że można podziekować rodzicom przy kotlecie, w podrzedniej restauracji, ale slub też możesz wziąć przy przydrożnej kapliczce. Jednak na ślub szykujesz odpowiednią oprawę, to i na podziekowania powinna znależć sie równie uroczysta chwila. Tu właśnie wychodzi Twój egoimz, nie chcesz dziękować to nie dziękuj, ale nie krytykuj w tak niewybredny sposób tego pięknego gestu, który jednak wiele młodych par uwzględnia w planach na własnym weselu....Wyciszenia przed ślubem życzę, bo taka nerwowa panna młoda to i narzeczonego wystraszy.

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Magicp 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 116
  • Rejestracja Tue, 10 Aug 10

Napisano 15 August 2010 - 16:47

Bardzo ważne słowa w tym temacie padły, i zaproponowane piosenki zostały, które można jak najbardziej wykorzystać.

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   lovely-daisy 

• Ikona Forum
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 5757

Napisano 12 September 2010 - 23:56

Znajoma podpowiedziała mi piękną rzecz... takie ciche podziękowanie, w sumie malutki gest, który mówi więcej niż tysiąc słów.
W trakcie mszy w kościele, podczas przekazywania sobie znaku pokoju młodzi wręczyli rodzicom po białej róży.
Nie wiem jeszcze czy sama ten pomysł wykorzystam, ale może komuś się spodoba :)

A co do podziękowań w trakcie wesela to zastanawiam się nad czymś na wesoło... macie jakiś pomysł?
bo choć uwielbiam piosenki typu "Dla rodziców" czy "cudownch rodziców mam" to nie chcę żeby ktokolwiek płakał na naszym weselu... zwłaszcza, że ja z ojcem mamy na pieńku, moja mama nie chce w ogóle podziękowań, jedynie teście by chcieli, ale też absolutnie nie chcą "cudownych rodziców"...
Dołączona grafika

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 15582

Napisano 13 September 2010 - 20:15

Wyświetl postUżytkownik lovely-daisy dnia 12 September 2010 - 23:56 napisał

W trakcie mszy w kościele, podczas przekazywania sobie znaku pokoju młodzi wręczyli rodzicom po białej róży.

Bardzo miły gest tylko czy rodzice odczytają go jako podziękowanie? Znak pokoju ma trochę inne znaczenie.:)

Cytat

A co do podziękowań w trakcie wesela to zastanawiam się nad czymś na wesoło... macie jakiś pomysł?
bo choć uwielbiam piosenki typu "Dla rodziców" czy "cudownch rodziców mam" to nie chcę żeby ktokolwiek płakał na naszym weselu... zwłaszcza, że ja z ojcem mamy na pieńku, moja mama nie chce w ogóle podziękowań, jedynie teście by chcieli, ale też absolutnie nie chcą "cudownych rodziców"...

Oczywiście że można podziękować na wesoło, to bardzo dobry pomysł. Proponowałam kiedyś zmontowanie ulubionych utworów rodziców i do tego wspólny taniec. Gorzej jak jeden z ojców będzie fanem "Czterech pancernych" ;)

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   lovely-daisy 

• Ikona Forum
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 5757

Napisano 26 September 2010 - 14:40

Hmmm no faktycznie może nie jako podziękowanie, ale ogólnie spodobał mi się pomysł i nie wiedziałam w którym temacie napisać. Coraz poważniej o tym myślę :)

A co do ulubionej muzyki rodziców to raczej odpada, bo nie mają takiej :/ a nie sorki - teściowej hit to "Jesteś szalona" :letssin: a tak to raczej rodzice nie słuchają zbytnio muzyki - tyle co festiwale jakieś w TV lecą...
Dołączona grafika

Opcje tematu:

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2