CYTAT(magnus)
LOL
ROTFL
Nikt nie ośmiela się myśleć, że brak Ci argumentów

Rozświetlił błysk Twojej elokwencji pomrokę forum bardziej, niż odmęty ciemniactwa omawiany ślub homoseksualnej pary

Przechodząc do rzeczy:
CYTAT(magnus)
Również nie wiem dlaczego to wiążesz ze sobą?
Humanizm jako jedno z założeń ma poszanowanie inności KAŻDEGO człowieka (z wyjątkiem oczywistych sytuacji kiedy działanie jednego człowieka powoduje szkody lub cierpienie innego).
Albo Latającemu Potworowi Spaghetti.
Wiążę ze sobą tematy zakładane na forum i zupełnie nie widzę powodu, abym miał się wyrzec prawa do wypowiedzi akurat w tym.
Humanizm = poszanowanie inności = ślub humanistyczny - dla mnie odległa zależność, ale jakaś niewątpliwie jest.
Jestem zdania, że parom homoseksualnym warto dać prawo do formalizacji związków, chociażby dla świętego spokoju, który potrwa zapewne nie dłużej niż czas, jakiego potrzeba do wytoczenia kolejnych roszczeń, tym razem dotyczących praw do adopcji.
Inna sprawa, że doszukiwanie się zależności pomiędzy powyższym, a zacofaniem kraju albo jego brakiem, jest dla mnie zupełnym nieporozumieniem.
Poza wszystkim pewną ciekawostkę stanowi fakt, że ci, którzy najgłośniej deklarują rzekomą tolerancję, zazwyczaj istotnie są tolerancyjni, ale tylko dla wszelkich odchyleń i dewiacji.
Doskonałym przykładem są tu np. tzw. racjonaliści, którzy racjonalnie szanują wszystkich, ale z zastrzeżeniem, że wszystkimi są oni sami, geje, lesbijki, albo sataniści.
Jak będę miał coś do dodania, to już pozwolę sobie najwcześniej za tydzień
Użytkownik Prince edytował ten post 04 sierpień 2008 - 10:39