Migrena
Napisano 15 wrzesień 2006 - 22:18
Zdarza się, że biore np. 4 bardzo mocne tabletki prawie jedna po drugiej i ból nie przechodzi. Do tego ból migrenowy to nie taki zwykły ból głowy - często zaczyna się od środka głowy, by stopniowo przechodzić do lewej, potem do prawej skroni. I wtedy staje się naprawde nie do zniesienia. Drażni mnie najmniejszy ruch (przy każdym, nawet najmniejszym ciśnienie momentalnie mi skacze, tak jak by był to dla organizmu wysiłek nie do zniesienia), drazni mnie światło, mam zaburzenia widzenia, trzęsą mi się ręce itd. itd. Nie moge wylezec, nie mogę siedzieć, nie moge stać, nie jestem w stanie NIC robić bo wszystko sprawia okropny ból.
A gdzie tu pracowac a nieraz trzeba .
I teraz pytanie: jak sobie radzić z takim bólem kiedy nie pomagają tabletki, kiedy trzeba pracować... Porady z książek nie działają na mnie, może ktoś ma podobnie i wie jak sobie pomóc w takich sytuacjach...?
Napisano 15 wrzesień 2006 - 23:13
Napisano 16 wrzesień 2006 - 08:32
teraz zmieniłem lekarza zapisał mi nowe tabl biore je 3 razy dziennie i tak przez miesiac zobaczy co sie bedzie działo po miesiacu mam isc na badanie jak nic sie nie zmieni
Mistrz Polski 2009/2010 !!!Zobacz co aktualnie słucham :)
Napisano 16 wrzesień 2006 - 09:06
Napisano 21 wrzesień 2006 - 12:37
Napisano 21 wrzesień 2006 - 12:42
mi juz ibuprom max wogole nie pomaga biore tego 3 tabl w ciagu 8 godz
terazs mam nowe przepisane musze powiedziec ze skuteczne
wczoraj rano miałem atak wziałem 1 tabl ktora kosztuje bagatela 22 zł
ale pomogła juz po pół godz bolu nie czułem ale troche za drogie sa
zeby je miec wciaz
Napisano 21 wrzesień 2006 - 12:57
kawka to mi tez pomaga ale przy zwykłym bólu głowy
przy migrenie nieda rady
Napisano 18 styczeń 2007 - 18:48
Nigdy nie lekcewazcie czestych bóli głowy, nawet jesli lekarze wam wpieraja zwykla migrene...W sobote umarła znajoma...ciagle bolala ja glowa...sadzila ze to przez stres itp..brala leki przeciwbolowe i przechodzilo...w sylwestra zemdlala...co sie okazalo miala raka mózgu (o ktorym nic nie wiedziała).....A miala zaledwie 39lat...
Napisano 27 czerwiec 2007 - 07:41
Zrob masaz - rozetrzyj na opuszkach palcow nalewke bursztynowa (kupisz w sklepach zielarskich). Okreznymi ruchami masuj 5 minut skronie i czolo.
Zaparz kozłek lekarski lub melise - te ziola pomoga, jesli bol glowy byl wywolany stresem. Lyzeczke ziol zalej wrzatkiem. Po 10 minutach odcedz i wypij cieply napar.
Napij sie kawy - o tym juz pisaliscie. Czesto bolem glowy reagujemy na spadek cisnienia atmosferycznego lub zmiane pogody.
Wyprobuj wodna terapie - zanurz na 10 minut stopy w misce z bardzo ciepla woda, a na czole poloz zimny oklad. Taki szok termiczny poprawia ukrwienie naczyn w mozgu.
zrodlo: swiat kobiety
Napisano 27 czerwiec 2007 - 08:03
Napisano 27 czerwiec 2007 - 09:09

"...tired of lying in the sunshine staying home to watch the rain.
You are young and life is long and there is time to kill today.
And then one day you find ten years have got behind you.
No one told you when to run, you missed the starting gun..."
Napisano 27 czerwiec 2007 - 09:45
mam to samo
Napisano 27 czerwiec 2007 - 10:39

"...tired of lying in the sunshine staying home to watch the rain.
You are young and life is long and there is time to kill today.
And then one day you find ten years have got behind you.
No one told you when to run, you missed the starting gun..."
Napisano 13 sierpień 2007 - 15:56
Napisano 30 sierpień 2007 - 11:49
Nie no sorry, za taki zart. Ale piszesz tutaj o naprawde silnym przebiegu migreny i nie zawsze tak jest. Ja moja droga wiem co to migrena, bo nie raz mialam takie objawy jak opisujesz. Przy migreneie wlasnie to jest najgorsze, ze zadna talbetka nie zadziala nie tylko dlatego, ze jest za slaba np. ale tez dlatego, ze mozna ja poprostu zwymiotowac. Ale nie zawsze jest tak ,ze zygasz na prawo i lewo i pozbywasz sie kwasow zoladkowych, torche tu chyba przesadzasz. Jam am rozne przegbiegi migreny czasem tylko mnie okropnie mdli, a czasem wymiotuje caly dzien. Nie biore na to nic... chyba ze jak czuje ze mnie dopadnie( np czuje takie tlenie w glowie, albo wiem ,ze moze byc ciezko, bo np sie przemeczam mam za malo swiezego powietrza, bo np sie ucze caly dzien albo cos) biore wtedy jakies przeciwbolowe , albo nowa aspirin przeciw migrenowym bola glowy,wtedy przecieg nie jest tak ciezki, ale nigdy nie ustempuje zupelnie.
u mnie migreny rowniez wystempuja z powodu nieregularnych posilkow czasami, a takze bardzo czesto przy duzym skoku cisnienia obojetnie czy sie ono zwieksza czy spada.
aha ... zeby leki antymigrenowe zadzialaly potrzeba leku przeciwwymiotnego, niestety na recepte.
Napisano 31 sierpień 2007 - 16:39
nie zawsze, mnie czesto po wlasnie zaczyna bolec - nie wiem czym to jest spowodowane...

Logowanie