Jeśli ktoś już słuchał to jak wrażenia?
Strona 1 z 1
Lao Che Słuchał ktoś?
Napisano 01 June 2008 - 08:51
Zespół mało znany ale naprawdę warty posłuchania. 2 genialne płyty - Powstanie Warszawskie i Gospel.. Pierwsza to opowieści recytowano-śpiewane o Powstaniu, a druga to opowieść.. a z resztą.. zachęcam do posłuchania 
Napisano 12 April 2010 - 23:54
Ja słucham i uwielbiam 
Lao tworzy tak zwane albumy koncepcyjne - czyli stanowiące literacką i narracyjną całość i stara się okręcać je dookoła tematu polskiści i romantyczności. Zwłaszcza poruszona jestem Powstaniem Warszawskim - jest to naprawdę sugestywne oddanie klimatu tamtych dni, działa na wyobraźnię niesamowicie i co ciekawe, jest to aprobowane przez powstańców przedstawienie. Dość solidnie swego czasu siedziałam w temacie, bo robiłam panel o popkulturowych reminescencjach powstańczych i wielką taką reminescencją jest ta płyta właśnie
Miałam nawet okazję przeprowadzić wywiadzik na potrzeby uczelniane z Denatem - samplerem Lao, strasznie sympatyczny i wkręcony w temat człowiek 
Polecam obie płytki wymienione w pierwszym poście wszystkim a także koncerty. Guseł i Prądu zmiennego i stałego niestety nie sluchałam jeszcze.
Lao tworzy tak zwane albumy koncepcyjne - czyli stanowiące literacką i narracyjną całość i stara się okręcać je dookoła tematu polskiści i romantyczności. Zwłaszcza poruszona jestem Powstaniem Warszawskim - jest to naprawdę sugestywne oddanie klimatu tamtych dni, działa na wyobraźnię niesamowicie i co ciekawe, jest to aprobowane przez powstańców przedstawienie. Dość solidnie swego czasu siedziałam w temacie, bo robiłam panel o popkulturowych reminescencjach powstańczych i wielką taką reminescencją jest ta płyta właśnie
Polecam obie płytki wymienione w pierwszym poście wszystkim a także koncerty. Guseł i Prądu zmiennego i stałego niestety nie sluchałam jeszcze.
Napisano 15 October 2011 - 21:32
Nie lubię u Lao Che "zapożyczeń" z innych tekstów innych kapel, a robią to często i gęsto.
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Logowanie