Forum Lagata.pl: Lao Che - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Lao Che Słuchał ktoś?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Nero 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 26
  • Rejestracja Sun, 01 Jun 08

Napisano 01 June 2008 - 08:51

Zespół mało znany ale naprawdę warty posłuchania. 2 genialne płyty - Powstanie Warszawskie i Gospel.. Pierwsza to opowieści recytowano-śpiewane o Powstaniu, a druga to opowieść.. a z resztą.. zachęcam do posłuchania wink.gif

Jeśli ktoś już słuchał to jak wrażenia?

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   lamiaReno 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 19
  • Rejestracja Mon, 12 Apr 10

Napisano 12 April 2010 - 23:54

Ja słucham i uwielbiam smile.gif
Lao tworzy tak zwane albumy koncepcyjne - czyli stanowiące literacką i narracyjną całość i stara się okręcać je dookoła tematu polskiści i romantyczności. Zwłaszcza poruszona jestem Powstaniem Warszawskim - jest to naprawdę sugestywne oddanie klimatu tamtych dni, działa na wyobraźnię niesamowicie i co ciekawe, jest to aprobowane przez powstańców przedstawienie. Dość solidnie swego czasu siedziałam w temacie, bo robiłam panel o popkulturowych reminescencjach powstańczych i wielką taką reminescencją jest ta płyta właśnie smile.gif Miałam nawet okazję przeprowadzić wywiadzik na potrzeby uczelniane z Denatem - samplerem Lao, strasznie sympatyczny i wkręcony w temat człowiek smile.gif
Polecam obie płytki wymienione w pierwszym poście wszystkim a także koncerty. Guseł i Prądu zmiennego i stałego niestety nie sluchałam jeszcze.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Sarmata 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 438
  • Rejestracja Thu, 10 Feb 11

Napisano 15 October 2011 - 21:32

Nie lubię u Lao Che "zapożyczeń" z innych tekstów innych kapel, a robią to często i gęsto.

Opcje tematu:

Strona 1 z 1