Forum Lagata.pl: Jaka fryzura pasuje do Ciebie? - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

t.oskar  : (wczoraj, 20:29) Czekam z niecierpliwością :)
maneta  : (30 lipiec 2010 - 09:00 ) Oskar - jutro wznawiamy nasze forumowe gry, proszę ćwiczyć i wytężać umysł :D
t.oskar  : (29 lipiec 2010 - 09:02 ) A ze Świnoujścia pożegluj do Ystad. Tam pozdrów detektywa Wallandera :D
jack66  : (29 lipiec 2010 - 07:35 ) Ja się wybieram do Międzyzdroji ! i skoczę do Dziwnowa no i może do Świnoujścia !
Charlotte  : (29 lipiec 2010 - 03:40 ) Co roku jeździłam do Ostrowa, jednak w tym roku nie rezerwowałam pokoju i zamierzam wybrac się gdzieś nad polskie morze "w ciemno" :)) Myślałam o Kołobrzegu lub Krynicy Morskiej.
jack66  : (29 lipiec 2010 - 02:12 ) A gdzie jedziesz ???
Charlotte  : (29 lipiec 2010 - 12:39 ) ja też wyjeżdzam 16 sierpnia ;)
jack66  : (29 lipiec 2010 - 10:40 ) oskar jak tylko wrócę to napewno zamieszczę fotki :) Ale jadę dopiero 16 sierpnia !!
t.oskar  : (29 lipiec 2010 - 10:31 ) Gdy wrócisz, to swoje wspomnienia (a może i fotki) opublikuj w tym temacie: http://www.lagata.pl...831#entry188831
Charlotte  : (29 lipiec 2010 - 10:21 ) Okay...byliście już gdzies na wakacjach ? Jeśli tak to gdzie ? :) ja się dopiero wybieram w połowie sierpnia,mam nadzieję, że pogoda dopisze ;)
t.oskar  : (28 lipiec 2010 - 01:59 ) Możemy się nawet kłócić, ale kłótnia to także rodzaj rozmowy. :mruga
magia  : (27 lipiec 2010 - 08:16 ) brazylijski serial tu tworzycie? ;) no to poroamawiajmy :P
marshall  : (27 lipiec 2010 - 04:00 ) hmmm strzelić sobie włosy na czarno czy na niebiesko? :D
Tolduś  : (26 lipiec 2010 - 06:18 ) Siema !!!
t.oskar  : (26 lipiec 2010 - 05:21 ) Zaproponuj temat :D
Charlotte  : (26 lipiec 2010 - 04:24 ) To porozmawiajmy o czymś ciekawym :)
t.oskar  : (26 lipiec 2010 - 04:17 ) [quote]Forum w Agoni !! Już nie długo nastąpi śmierć !! Amen[/qoute] A może? http://www.youtube.c...h?v=TniEe4ay_0Y
marshall  : (24 lipiec 2010 - 10:56 ) ej... ja ogladałem :P
Prince  : (24 lipiec 2010 - 10:35 ) Ja nawet założylem dziś temat, ale jak narazie ma zero wyświetleń :D
Charlotte  : (24 lipiec 2010 - 01:49 ) Dziś akurat jest deszczowo więc trzeba znalezc sobie jakąs rozrywkę w domu ;) ja np. ogladam Paranormal Activity :P
Rozszerz pole shoutboxa

Facebook
Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Jaka fryzura pasuje do Ciebie?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   lagata 

• GODLIKE
  • Ikona
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 4957
  • Rejestracja pon, 08 maj 06
  • Interests:dzieciaki, jezyk rosyjski i angielski, ksiazki, jazz ...
  • Numer GG: 8176825

Napisano 09 lipiec 2006 - 21:00

To nieprawda, że we wszystkim nam do twarzy. Nie każda trendy fryzura, nawet jeśli wykona ją wzięty stylista, pasuje do nas. Nieważne, czy to, co mamy na głowie, jest na topie, najważniejsze, by było zgodne z naszym typem urody i kształtem twarzy.

Twarz okrągła:

Jeśli masz okrągłą twarz, Twoje uczesanie powinno wywołać efekt wydłużenia buzi. Korzystnie będziesz wyglądać w fryzurze, która zakłóci krągłości. Pomocna będzie asymetria. Szczególnie niewskazana jest fryzura z gładko zaczesanymi do tyłu włosami ? np. w kucyk czy warkocz.

Najlepsze dla Ciebie będą:
# Półkrótkie, proste włosy obcięte do linii ust z prostą grzywką tuż nad brwiami.
# Długie włosy ? nawet do połowy pleców, wymodelowane za pomocą suszarki i żelu, bez grzywki, z asymetrycznym przedziałkiem na jedną stronę.
# Włosy sięgające do połowy szyi, pocieniowane na końcach i zachodzące na policzki, z wystrzępioną grzywką sięgającą za linię brwi.
# Długie, bardzo kobiece, kręcone włosy, a w końcówki loków wtarty żel lub pianka ? by kosmyki zbyt nie odstawały. Czoło może być częściowo odkryte, bez grzywki.
# Krótkie, obcięte asymetrycznie włosy, sięgające do wysokości policzków, z grzywką opadającą na jedną stronę, obciętą pod kątem. Mogą być zawinięte za ucho.
# Asymetrycznie obcięte, kręcone, krótkie włosy zaczesane do góry, bez grzywki.

Twarz trójkątna:

Jeśli Twoja twarz jest trójkątna, powinnaś wybierać fryzury, które będą przeciwwagą dla mocno zarysowanej brody. Najlepsze są włosy przycięte na wysokości brody i zachodzące na policzki.

Fryzury, które złagodzą ostry kształt brody:
# Włosy półdługie, podwinięte do wewnątrz tuż za linią brody, z prostą, podwiniętą delikatnie nad linią brwi grzywką.
# Gęste, bujne loki. Odwrócą one uwagę od spiczastej brody. Przy obfitych, naturalnych lokach włosy mogą być długie aż za ramiona, bez grzywki.
# Asymetryczny przedziałek, grzywka na jedną stronę, włosy obcięte do linii brody, zawinięte za uszy, a końcówki wywinięte na zewnątrz.
# Przedziałek na środku głowy, włosy obcięte do linii brody, bez grzywki, końcówki zawinięte do środka.
# Gęste, długie poniżej ramion, lekko kręcone włosy, asymetryczny przedziałek, długa grzywka spadająca na jedną stronę.
# Asymetryczny przedziałek, włosy kręcone, wyżelowane pukle sięgające do linii brody.

Twarz kwadratowa:

Przy takim owalu twarzy również dozwolona jest asymetria, ale końcówki włosów nie powinny być mocno wystrzępione lub podwinięte. Wskazane są wszystkie fryzury mające łagodny kształt, z miękko układającą się linią włosów.

Fryzury dla Ciebie:
# Włosy krótkie z równo obciętą grzywką, wycieniowane, ale bez agresywnych pazurków.
# Bujne, gęste, lekko puszące się włosy obcięte do połowy szyi, z asymetrycznym przedziałkiem, bez grzywki, łagodnie i równo okalające głowę.
# Łagodne fale wyszczotkowane do tyłu, ułożone przy użyciu pianki, asymetryczny przedziałek z grzywką falującą na jedną stronę głowy, włosy lekko zawinięte za uszy, sięgające do połowy policzka.
# Włosy krótkie, obcięte do połowy uszu, ścieniowane równomiernie, ale łagodnie od czubka głowy w kierunku nosa. Grzywka może sięgać za linię brwi i zakrywać całe czoło.
# Długie, gęste włosy, mocno kręcona burza loków, opadająca na ramiona i twarz, co skutecznie zakryje szerokie czoło i brodę.
# Krótka, wymodelowana do tyłu, lekko falująca fryzura z odkrytym czołem i asymetrycznym przedziałkiem. Włosy zawinięte za uszy.

Twarz pociągła i zbyt szczupła:

Jeśli masz bardzo szczupłą i pociągłą buzię, korzystne dla Ciebie będą fryzury niwelujące podłużny kształt twarzy, a w szczególności okalające twarz dużą ilością włosów. Unikaj długich, prostych włosów bez grzywki lub z przedziałkiem na środku ? taka fryzura jeszcze bardziej wydłuża owal twarzy.

Odpowiednie dla Ciebie fryzury:
# Krótkie włosy, obcięte tak, by wydawały się gęste i puszyste, wyżelowane niesforne kosmyki, artystyczny nieład.
# Włosy długie za ramiona, wycieniowane i skręcone, tak by było ich więcej.
# Włosy proste, sięgające do połowy policzka, z wystrzępionymi końcówkami i bokami zachodzącymi na policzki.
# Mocno skręcone, roztrzepane loki, włosy dochodzące do połowy policzka, z zaczesaną na bok grzywką, asymetrycznym przedziałkiem.
# Włosy do połowy szyi, lekko i nierównomiernie pofalowane, z asymetrycznym przedziałkiem, bez grzywki.
# Włosy sięgające około 3 cm nad brodę, z przedziałkiem na środku, ale wymodelowane i podniesione przy użyciu suszarki, szczotki i lakieru i delikatnie podkręcone do wewnątrz.

znalezione na www.kafeteria.pl

//- Puchatku...?
- Tak, Prosiaczku?
- Nic - rzekł Prosiaczek, biorąc Puchatka za łapkę.
- Chciałem się tylko upewnić, że jesteś...//
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   dinozaur 

• Good Rank
  • Ikona
  • Grupa VIP
  • Postów 417
  • Rejestracja wto, 30 maj 06

Napisano 09 lipiec 2006 - 22:32

A co z preferowaną przeze mnie fryzura a la "wkurzony Szopen" ? Czy pasuje do mnie, mam bardzo okrągłą (za bardzo!) twarz ?
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Cloud 

• GODLIKE
  • Ikona
  • Grupa VIP
  • Postów 1909
  • Rejestracja pon, 19 cze 06
  • Interests:muzyka, taniec, śpiew, fizyka i masa innych ;)

Napisano 12 lipiec 2006 - 13:41

a mnie się marzy jakaś szalona fryzurka, ale nie mam chyba na tyle odwagi...od zawsze miałam długie włosy...ostatnio troszkę się na moje włoski zdenerwowałam i obcięłam...ale i tak nie za dużo, bo nie mogę sobie pozwolić na zbyt krótkie włosy...nie miałabym do czego warkocza dopleść - a to niezbędne w zespole wink.gif
ale jak już skończę z tańcem, to wtedy będę szaleć z fryurami wink.gif
...pozwól myślom nieść się, nieść...oddalić się od bzdur...radość w swoje życie wpleść... :D
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   kaskaj 

• Expert Rank
  • Ikona
  • Grupa Zalogowani
  • Postów 1250
  • Rejestracja czw, 22 mar 07

Napisano 10 czerwiec 2007 - 10:09

mi wszysccy mowia ze najladniej mi w krociotkich wloskach, zreszta mialam juz na glowie kazda dlugosc wlosow( oprocz na zero;p)
ja jednak czuje sie najlepiej w takich min. do konva twarzy, ja mam krociotkie to jakos malo kobieco sie czuje;/
Kiedy czegoś mocno pragniesz cały Wszechświat sprzyja temu pragnieniu
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   lovely-daisy 

• GODLIKE
  • Ikona
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 5275
  • Rejestracja nie, 09 lip 06

Napisano 10 czerwiec 2007 - 11:37

ja mam teraz troszkę dłuższe włosy i już mnie zaczynaja denerwowac, mam zamiar do fryzjera isc w tym tygodniu i zrobie sobie cos co powinno do mnie pasowac:

CYTAT(lagata)
# Półkrótkie, proste włosy obcięte do linii ust z prostą grzywką tuż nad brwiami.

ale czy rzeczywiscie beda pasowac to sie zobaczy smile.gif jak nie bedize koszmarnie, to pokarze wam tongue.gif
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Katarina 

• GODLIKE
  • Ikona
  • Grupa VIP
  • Postów 5540
  • Rejestracja sob, 30 wrz 06

Napisano 10 czerwiec 2007 - 12:17

CYTAT(lovely-daisy)
CYTAT(lagata)

ale czy rzeczywiscie beda pasowac to sie zobaczy smile.gif jak nie bedize koszmarnie, to pokarze wam tongue.gif

ja Ci mówię, że będziesz wyglądać gorzej niż koszmarnie
Obserwujemy ciekawe zjawisko: bełkot jako środek porozumiewawczy między ludźmi.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   lovely-daisy 

• GODLIKE
  • Ikona
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 5275

Napisano 10 czerwiec 2007 - 12:18

CYTAT(Katarina)
ja Ci mówię, że będziesz wyglądać gorzej niż koszmarnie

brzydziej od ciebie prosiaku, to juz sie nie da tongue.gif

a tak powaznie to masz taki program do dobierania fryzur może?
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Katarina 

• GODLIKE
  • Ikona
  • Grupa VIP
  • Postów 5540

Napisano 10 czerwiec 2007 - 12:23

CYTAT
a tak powaznie to masz taki program do dobierania fryzur może?

mam, ale Cię nie obsłużę bo nie chce żeby mi matryca pękła

a tak poważnie to z taką fryzurą nie będziesz dobrze wyglądać, czuję to w moczu.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   lovely-daisy 

• GODLIKE
  • Ikona
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 5275

Napisano 10 czerwiec 2007 - 12:26

CYTAT(Katarina)
a tak poważnie to z taką fryzurą nie będziesz dobrze wyglądać, czuję to w moczu.

zaryzykuje tongue.gif bede wygladac jak pyza pyzata pewno tongue.gif
ale za 3-4miechy i tak mi kłaki odrosna wiec moze warto zaryzykowac? tongue.gif

kiedy ostatnio robilas sobie badania? bo jak cos z moczem masz nie tak to wiesz... wink.gif tongue.gif
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Katarina 

• GODLIKE
  • Ikona
  • Grupa VIP
  • Postów 5540

Napisano 10 czerwiec 2007 - 12:38

CYTAT(lovely-daisy)
ale za 3-4miechy i tak mi kłaki odrosna wiec moze warto zaryzykowac? tongue.gif

rób co chcesz, ale ja bym przez 4 miesiące nie chciała much przyciągać
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   ***osa*** 

• Med-Good Rank
  • Ikona
  • Grupa Members
  • Postów 187
  • Rejestracja nie, 25 lis 07

Napisano 02 grudzień 2007 - 21:49

do mnie pasuja dlugie i proste wlosy , natomiast wygladam okropnie w kreconych wloskach pomimo ze bardzo mi sie podobaja.
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   nAGER 

• Szeryf
  • Ikona
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 2327
  • Rejestracja pią, 31 sie 07
  • Numer GG: 6230809

Napisano 03 grudzień 2007 - 00:13

ja z reguly mam wloski na krotkiego jeża. Zaraz ide sie sciac po bokach, a gora na zel, i do sql D.gif
Love is the fruit of friendship <3

"Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym" - Jan Paweł II
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Arachne 

• GODLIKE
  • Ikona
  • Grupa VIP
  • Postów 1524
  • Rejestracja pią, 05 paź 07
  • Interests:Muzyka, muzyka, muzyka...
  • Numer GG: 3654069

Napisano 03 grudzień 2007 - 16:59

Ja najlepiej się czuję w długich włosach, nie wiem czy w takich mi ładnie, ale tak się czuję dobrze i niczego zmieniać narazie nie mam zamiaru.
"Nie sądź po ustach do uśmiechu skorych,
ze się ból w czyjejś nie zagnieździł duszy;
nie wiesz, jak często nieraz walczyć trzeba
nim się jęk śmiechem zdławi i zagłuszy."

K. Przerwa-Tetmajer
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   małaLu 

• Newbie
  • Ikona
  • Grupa Zalogowani
  • Postów 6
  • Rejestracja pon, 01 gru 08

Napisano 04 grudzień 2008 - 21:20

kształt twarzy kształtem twarzy ale najważniejsze to typ włosów
ja mam cienkie włosy i większość fryzur, które sobie wymyśle nie da się zrobić z moich włosów
po prostu nie ma efektu!
buuuuu tongue.gif
jakieś rady dla cienkich włosów?
oprócz przeszczepu hehe
człowiek ma na tyle szczęścia, na ile sobie pozwoli
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   olenka 

• Newbie
  • Ikona
  • Grupa Members
  • Postów 18
  • Rejestracja pon, 22 gru 08

Napisano 22 grudzień 2008 - 15:33

A mi się wydaję, że najlepiej do mnie pasują proste włosy (posiadam włosy za ramiona) wink.gif Mój chłopak marudzi żebym zakręciła, ale od zawsze miał słabość do kręconych, a ja zrobię mu na złość i będą proste. I basta! D.gif

małaLu lepiej zapomnij o przeszczepie, jeszcze Ci się nie przyjmą i co wtedy? żarcik. Hmm, może jakieś fajne tapirowanie, pianka.. no nie wiem.. ja mam gęste więc sama rozumiesz, pozdrawiam smile.gif

Użytkownik Katarina edytował ten post 22 grudzień 2008 - 17:31

0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   marry 

• Newbie
  • Ikona
  • Grupa Zalogowani
  • Postów 1
  • Rejestracja wto, 03 lut 09

Napisano 03 luty 2009 - 23:43

moja znajoma ma super kręcone: http://fryzurkowo.pl/Fryzura.aspx?id=7
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   effeline 

• Medium Rank
  • Ikona
  • Grupa Members
  • Postów 102
  • Rejestracja pon, 26 sty 09

Napisano 04 luty 2009 - 01:07

Zawsze marzyłam o takich kręciołkach, ale moje włosy są proste jak druty i ciężkie. Ostatnio zaczeły mi wypadać więc trochę zaczęłam je doceniać. smile.gif bardziej dbać. Urosły mi juz do lopatek i myśle czy by nie sciąć żeby je wzmocnić tylko szkoda mi troche. Wycieniowane mialam przed wakacjami i teraz musialabym sporo sciąć.

Cloud w jakim zespole tańczysz?
Nie bój się śmierci, bój się nie przeżytego życia...
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   zora 

• Newbie
  • Ikona
  • Grupa Members
  • Postów 11
  • Rejestracja sob, 13 gru 08
  • Numer GG: 2576678

Napisano 11 luty 2009 - 00:45

Ja kiedyś miałam długie, potem do ramion, jakieś śmieszne fryzurki też sobie odwalałam. Teraz mam bardzo krótkie, asymetryczne, z lewej długie na 6-7 cm, a z prawej 3-4 cm. Jak się ich nie układa to prawie że nie widać tej asymetrji. Dopiero jak je dam troszkę do góry... jes.gif
Biba w pracy? Zawsze! http://www.zletrafiles.pl/galeria,8037.html,1
no i do tego chce jeszcze MacBooka! http://www.zletrafiles.pl/7,konkurs.html i będzie cacy...:]
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Nyuu :3 

• Newbie
  • Ikona
  • Grupa Zalogowani
  • Postów 4
  • Rejestracja pon, 16 lut 09
  • Interests:-ElFeN lIeD<br />-HiGuRaShI<br />-BoBoBo .__.&quot; Troszkę ^^&quot;&quot;<br />-PoKeMoNy .__. Też troszkę ^^&quot;<br />-Naruto .__. Kiedyś bardzo...<br />-MaHoU sEnSeI nEgImA <br />-BoKuSaTsU tEnShI DoKuRo-ChAn<br />-LuCkY StAr<br />-OmInEkO<br />-DB<br />-SaIlOr MoOn<br />-BlEaCh<br />___<br />^<br />|<br />To wszytko ^^ Chyba x.X&quot; Kocham Was animki x333 ^*'
  • Numer GG: 16103202

Napisano 16 luty 2009 - 16:17

"# Włosy krótkie z równo obciętą grzywką, wycieniowane, ale bez agresywnych pazurków."

Cała ja smile.gif
Od dziecka miałam krótkie włosy smile.gif
Tylko że mam gęste włosy, i wygląda to troszkę jak cztery, nałożone na siebie, czapki. dry.gif

Użytkownik Nyuu :3 edytował ten post 16 luty 2009 - 16:19

NiE pRzEkLiNaM!
Kto w klubie . ?
http://img.userbars.pl/148/29532.png
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Meli 

• Newbie
  • Ikona
  • Grupa Members
  • Postów 11
  • Rejestracja wto, 21 lip 09

Napisano 21 lipiec 2009 - 10:58

do mnie pasują najbardziej włosy tak gdzieś do ramion i grzywka na bok laugh.gif
0

Strona 1 z 1