Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|
Czy mozna zaisc w ciaze w czasie okresu?
Napisano 23 sierpień 2006 - 16:35
Dzien plodny jest wtedy, kiedy jajeczko przejdzie z jajnika do macicy (tzw jajeczkowanie czy owulacja) i jezeli tam beda akurat plemniki moze dojsc do zaplodnienia.
Natomiast okres jest to usuwanie niezaplodnionego jajeczka z organizmu wraz z nablonkiem - dlatego krwawienie. To wtedy mozna zajsc w ciaze?? Jakies to dziwne. :?
Napisano 23 sierpień 2006 - 16:41
Napisano 23 sierpień 2006 - 16:47
Moja pani gin, jak mi wyliczala dni plodne to tez opowiedziala mi o swojej kolezance, ktora ma meza zolnierza i on przyjechal do domu na przepustke tylko na jeden dzien i jedna noc. I to bylo przed samym okresem tej kolezanki. Miesiac pozniej okazalo sie ze jest w ciazy. Kobieta nie miala klopotow z ustaleniem kiedy doszlo do zaplodnienia bo w gre wchodzila tylko jedna noc. I moja gin rozlozyla rece. Generalnie mozna wyliczac sobie te dni plodne, a jak naprawde jest to nikt nie wie.
Ale Pajakviper, mimo wszystko bede sie trzymac wersji, ze sa male szanse.
Napisano 23 sierpień 2006 - 17:04
Napisano 23 sierpień 2006 - 21:15
Dziewczyna moze zrobic sobie test ciazowy, jak bardzo sie denerwuje. Ja zawsze korzystam z plytkowych, sa bardzo latwe w uzyciu i wykrywaja ciaze juz 6 dni po zaplodnieniu.
Napisano 24 sierpień 2006 - 09:51
Napisano 24 sierpień 2006 - 10:01
Napisano 24 sierpień 2006 - 10:33
ja tam nie wiem nic na ten temat niesety, ale wydaje mi sie ze nie ma innego sposobu, no bo jaki?? To wszystko od chormonow zalezy i ich ilosci w naszym organiznie..
Napisano 24 sierpień 2006 - 12:47
Napisano 24 sierpień 2006 - 17:23
Jest jeszcze sposob... praca zespolowa kobiet... to jest wrecz niesamowite, ale w momencie gdy pracuja, przebywaja same kobiety miedzy soba w jakims miejscu, ich cykl sie szmienia dostosowujac sie do reszty (zostalo udowodnione) niestety po "odejsciu" z takiej grupy cykl znowu sie rozregulowywuje...
Napisano 24 sierpień 2006 - 19:51
Co do sposobow regulacji cyklow, to tak jak mowily przedmowczynie, lekarz doradzic musi. Z hormonami bawic sie nie mozna jak raz sie rozreguluje gospodarke hormonalna, to potem strasznie trudno wrocic do prawidlowego stanu.
A co do sexu podczas okresu to ja nie lubie. natomiast wiem, ze francuski maja sposob na czerwony recznik
| Trackback URL | Trackback Date | Total Hits |
|---|---|---|

Logowanie