Amerykański żołnierz Colby Buzzell, prowadzący bloga na temat wojny w Iraku, popadł w konflikt z Pentagonem, który nie zezwala na zbyt dokładne opisywanie w internecie sytuacji z frontu. Niepokorny blogger podkreśla, że jego celem było oddanie rzeczywistości "irackiego piekła" - informuje serwis CNN.
Oto fragment jednego z wpisu na blogu żołnierza: "Patrzyłem na ubranego na czarno mężczyznę jak wyskakuje zza pobliskiego budynku i, k..., celuje swój karabin AK-47 w moich ludzi! Zamarłem na sekundę, patrząc jak jego broń pluje ogniem a o ziemię uderzają łuski z naboi. Zdałem sobie sprawę, że to do mnie strzela. Słyszałem, i czułem, jak pociski przelatują koło mojej głowy".
"Pociski wbijały się w pancerz naszego pojazdu, dookoła wybuchały pociski RPG. To tak jakby zebrać wszystkie obłędne eksplozje z hollywoodzkich filmów. Poważnie, myślałem, że zginę" - to fragment innego wpisu na blogu.
http://wiadomosci.onet.pl/1862719,441,item.html
Czy Amerykanie naprawde boja sie ukazania prawdy z Iraku, i gdzie jest ta piekna Amerykańska demokracja i wolnośc wypowiedzi
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|
Strona 1 z 1
Bloger z Iraku Ameryka boi sie prawdy
Napisano 14 listopad 2008 - 16:41
Śpiewnik kibica
zarejestruj sie naprawe warto >>>> KLICK <<<<
zarejestruj sie naprawe warto >>>> KLICK <<<<
Strona 1 z 1
Strona 1 z 1
| Trackback URL | Trackback Date | Total Hits |
|---|---|---|