Forum Lagata.pl: Amerykanistyka - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

t.oskar  : (wczoraj, 20:29) Czekam z niecierpliwością :)
maneta  : (30 lipiec 2010 - 09:00 ) Oskar - jutro wznawiamy nasze forumowe gry, proszę ćwiczyć i wytężać umysł :D
t.oskar  : (29 lipiec 2010 - 09:02 ) A ze Świnoujścia pożegluj do Ystad. Tam pozdrów detektywa Wallandera :D
jack66  : (29 lipiec 2010 - 07:35 ) Ja się wybieram do Międzyzdroji ! i skoczę do Dziwnowa no i może do Świnoujścia !
Charlotte  : (29 lipiec 2010 - 03:40 ) Co roku jeździłam do Ostrowa, jednak w tym roku nie rezerwowałam pokoju i zamierzam wybrac się gdzieś nad polskie morze "w ciemno" :)) Myślałam o Kołobrzegu lub Krynicy Morskiej.
jack66  : (29 lipiec 2010 - 02:12 ) A gdzie jedziesz ???
Charlotte  : (29 lipiec 2010 - 12:39 ) ja też wyjeżdzam 16 sierpnia ;)
jack66  : (29 lipiec 2010 - 10:40 ) oskar jak tylko wrócę to napewno zamieszczę fotki :) Ale jadę dopiero 16 sierpnia !!
t.oskar  : (29 lipiec 2010 - 10:31 ) Gdy wrócisz, to swoje wspomnienia (a może i fotki) opublikuj w tym temacie: http://www.lagata.pl...831#entry188831
Charlotte  : (29 lipiec 2010 - 10:21 ) Okay...byliście już gdzies na wakacjach ? Jeśli tak to gdzie ? :) ja się dopiero wybieram w połowie sierpnia,mam nadzieję, że pogoda dopisze ;)
t.oskar  : (28 lipiec 2010 - 01:59 ) Możemy się nawet kłócić, ale kłótnia to także rodzaj rozmowy. :mruga
magia  : (27 lipiec 2010 - 08:16 ) brazylijski serial tu tworzycie? ;) no to poroamawiajmy :P
marshall  : (27 lipiec 2010 - 04:00 ) hmmm strzelić sobie włosy na czarno czy na niebiesko? :D
Tolduś  : (26 lipiec 2010 - 06:18 ) Siema !!!
t.oskar  : (26 lipiec 2010 - 05:21 ) Zaproponuj temat :D
Charlotte  : (26 lipiec 2010 - 04:24 ) To porozmawiajmy o czymś ciekawym :)
t.oskar  : (26 lipiec 2010 - 04:17 ) [quote]Forum w Agoni !! Już nie długo nastąpi śmierć !! Amen[/qoute] A może? http://www.youtube.c...h?v=TniEe4ay_0Y
marshall  : (24 lipiec 2010 - 10:56 ) ej... ja ogladałem :P
Prince  : (24 lipiec 2010 - 10:35 ) Ja nawet założylem dziś temat, ale jak narazie ma zero wyświetleń :D
Charlotte  : (24 lipiec 2010 - 01:49 ) Dziś akurat jest deszczowo więc trzeba znalezc sobie jakąs rozrywkę w domu ;) ja np. ogladam Paranormal Activity :P
Rozszerz pole shoutboxa

Facebook
Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Amerykanistyka

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Edith 

• Newbie
  • Ikona
  • Grupa Members
  • Postów 34
  • Rejestracja nie, 03 lut 08
  • Interests:Wszystkie homo sapiensy, aczkolwiek szczególnie Prezydenci USA :D:D:D
  • Numer GG: 10345846

Napisano 03 luty 2008 - 22:14

Pomocy! Choć jestem dopiero (a może aż) w I kl. liceum, od trzech lat męczy mnie myśl o amerykanistyce lub czymkolwiek, gdzie mogłabym wykorzystać moją życiową pasje (świra?) -- prezydentów USA. Czy ktoś wie, gdzie najlepiej się udać, aby miec jak najmniej o kulturze, a jak najwięcej o historii Stanów Zjednoczonych? Zastanawiałam się także nad historią i specjalizacją hist. USA i Wlk. Brytanii. Co będzie najlepsze?
Z góry dziękuje za pomoc.
'Doprawdy drżę o swój kraj, jeśli pomyśle, że Bóg jest sprawiedliwy<Thomas Jefferson>
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   jack66 

• GODLIKE
  • Ikona
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 9694
  • Rejestracja śro, 26 lip 06
  • Interests:muzyka sport
  • Numer GG: 3217589

Napisano 04 luty 2008 - 10:13

Najlepiej to udaj sie do Stanow smile.gif a tak powaznie to niewiem ale mysle ze ktos ci tu poradzi smile.gif
ale musze przyznac ze pierwsza osobe spotykam o takich zainteresowaniach smile.gif
W ŻYŁACH SZLACHETNA KREW W SERCU POZNAŃSKI LECH

Mistrz Polski 2009/2010 !!!

Zobacz co aktualnie słucham :)
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   lagata 

• GODLIKE
  • Ikona
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 4957
  • Rejestracja pon, 08 maj 06
  • Interests:dzieciaki, jezyk rosyjski i angielski, ksiazki, jazz ...
  • Numer GG: 8176825

Napisano 04 luty 2008 - 14:50

Na filologii angielskiej miałam zarówno historię Anglii jak i Stanów Zjednoczonych... ale prezydentów na pamięć się nie uczyliśmy ...

//- Puchatku...?
- Tak, Prosiaczku?
- Nic - rzekł Prosiaczek, biorąc Puchatka za łapkę.
- Chciałem się tylko upewnić, że jesteś...//
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Antares 

• Newbie
  • Ikona
  • Grupa Zalogowani
  • Postów 6
  • Rejestracja nie, 25 lis 07

Napisano 04 luty 2008 - 16:42

na amerykanistyce masz -> dużo kultury USA i dużo historii no i całkiem dużo literatury. wiem, bo studiuję na Uniwersytecie Warszawskim właśnie tę specjalizację, z tym że mgr uzupełniające już. z tego, co się orientuję, nie ma takiej specjalizacji byś miała dużo historii a tylko trochę kultury i literatury. inne specjalizacje to kultura i literatura brytyjska - czyli to samo co w amerykanistyce, tylko że wszystko dotyczy GB oczywiście ;) trzecia - to językoznawstwo. specjalizację wybiera się dopiero później, pierwsze lata masz wszystkiego po trochu.
pozdrawiam :)
Maybe I'll wake up one day to notice, that all my life, was just a dream...
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• GODLIKE
  • Ikona
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 6074
  • Rejestracja śro, 13 cze 07

Napisano 05 luty 2008 - 02:16

CYTAT(Edith)
gdzie najlepiej się udać, aby miec jak najmniej o kulturze, a jak najwięcej o historii Stanów Zjednoczonych?

Proponuję koleżance udać się do USA, o swojej historii wiedzą tam trochę, a kontakt z jakąkolwiek kulturą Ci nie grozi.. z przyzwoitością również D.gif

Na marginesie, bo to nie ten temat - czy ta Twoja fascynacja ma wymiar bardziej gloryfikacji, czy trzeźwej oceny faktów..?
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Edith 

• Newbie
  • Ikona
  • Grupa Members
  • Postów 34
  • Rejestracja nie, 03 lut 08
  • Interests:Wszystkie homo sapiensy, aczkolwiek szczególnie Prezydenci USA :D:D:D
  • Numer GG: 10345846

Napisano 05 luty 2008 - 17:55

CYTAT(Prince @ 5.02.2008, 2:16) <{POST_SNAPBACK}>
Na marginesie, bo to nie ten temat - czy ta Twoja fascynacja ma wymiar bardziej gloryfikacji, czy trzeźwej oceny faktów..?

Nawet niekiedy wręcz krytycznej oceny faktów tongue.gif Prawdę mówiąc najbardziej interesują mnie panowie prezydenci w wymiarze biograficznym, również w kontekście historycznym.
Ogólnie wyznaję zasadę, że na wszystko należy spojrzeć z różnych punktów wiedzenia i tego się trzymam.
'Doprawdy drżę o swój kraj, jeśli pomyśle, że Bóg jest sprawiedliwy<Thomas Jefferson>
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• GODLIKE
  • Ikona
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 6074
  • Rejestracja śro, 13 cze 07

Napisano 05 luty 2008 - 22:22

CYTAT(Edith)
Nawet niekiedy wręcz krytycznej oceny faktów

To dla mnie w tym wypadku synonim smile.gif
0